Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Juniorská kauza je u konce. Tři kluby s hokejovým svazem podepsaly smír

Přes rok trvající spor mezi hokejovým svazem a zástupci Havířova, Přerova a Vsetína kvůli vyřazení jejich juniorských týmů z extraligy skončil. Všechny strany podle oznámení svazu podepsaly v pondělí dohodu o smírném vyřešení sporu.

Všichni účastníci sporu se shodli, že v době koronavirové krize je nutné uzavřít právní spory, soustředit se na zvládnutí situace a další rozvoj hokeje. "Kvůli koronavirové krizi nás čeká mimořádně náročné období a musíme soustředit všechny síly na to, abychom jej zvládli," uvedli prezident Havířova Jaroslav Mrowiec, předseda představenstva Přerova Přemysl Dvorský, člen správní rady vsetínského klubu Daniel Tobola a prezident svazu Tomáš Král.

"Musíme zabezpečit chod klubů, stadionů, připravit se na tréninky i zápasy, rozjet jednotlivé soutěže ve všech věkových kategoriích, jednat se sponzory a partnery. Prioritou je obnovit sportovní činnost, a proto smírně ukončujeme i tento právní spor," doplnili.

Výkonný výbor svazu loni v březnu snížil počet účastníků v juniorské extralize z 24 na 18. Vsetín, Havířov a Přerov byly z extraligy, kterou měly hrát jen kluby se statusem akademie plus Olomouc, přeřazeny do nižší soutěže. Později svaz přidal mezi elitu i rakouský Salcburk. Počet účastníků se tak snížil z 24 na 19.

Zástupci Havířova, Přerova a Vsetína podali stížnost kvůli porušení zákona k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Městský soud v Praze nařídil zkraje září Českému svazu ledního hokeje odložit nejvyšší soutěž juniorů, svaz se odvolal a extraligu akademií nahradil pohárem.

Za nerespektování rozhodnutí soudu dostal svaz několikrát pokutu. V únoru pravomocně rozhodl pražský vrchní soud o tom, že svaz nesmí prozatím pořádat nejvyšší soutěž juniorů - takzvanou Juniorskou ligu akademií - ale náhradní soutěž o Pohár DHL může pokračovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články