Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jágr v první nominaci na SP nebude. Ale není všem dnům konec

Praha - Nový realizační tým hokejové reprezentace pro Světový pohár (více čtěte zde) bude sondovat postoj Jaromíra Jágra k zářijovému turnaji v Torontu. Třiačtyřicetiletá opora Floridy sice už několikrát zopakovala, že po loňském mistrovství světa ukončila v národním týmu kariéru, kouč Josef Jandač přesto uvedl, že s Jágrem bude mluvit. Jméno olympijského vítěze z Nagana a dvojnásobného mistra světa každopádně s určitostí bude chybět na začátku března v úvodní šestnáctičlenné nominaci.

Sport
zdroj: ČT4

"Téma Jágr bych nechal na jindy. Je to o tom, že v první fázi nominace určitě nebude. Necháme mu čas a prostor," řekl Jandač. "Budeme s ním mluvit jako s každým jiným a pak se uvidí, jestli tam bude, nebo nebude. Víme, že to bude žhavé téma. Ale my to s ním budeme řešit osobně a na to chceme mít nějaký čas," doplnil současný asistent trenéra Vladimíra Vůjtka, který od příští sezony povýší do role hlavního kouče.

Jágr ale loni v polovině října uvedl, že šance na jeho účast na Světovém poháru je nulová. "V žádném případě, ani kdybych dal v sezoně osmdesát gólů," řekl tehdy Jágr. Sice už dříve změnil svá rozhodnutí o konci v národním týmu, ale současný konec považoval na prahu této sezony NHL za definitivní.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Myslel jsem si, že jsem stoprocentně rozhodnutý po minulém mistrovství světa. Během roku ale došlo k určitým situacím, kdy jsem byl určitými lidmi nahlodaný, a začal jsem o tom přemýšlet. Kdybych byl ve formě, že bych šel ještě hrát, protože je to v Praze. Ale stoprocentně jsem věděl, že Praha je poslední," uvedl Jágr po loňském šampionátu, kde český tým obsadil čtvrté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Realizační tým pro SP čítá Ručinského, Prospala či Fischera

Jandač s novým realizačním týmem musí první šestnáctku hráčů (14 hráčů do pole a dva brankáře) nahlásit organizátorům turnaje už 1. března, zbývající sedmičku (6 hráčů v poli a jednoho gólmana) pak nominovat do 1. června.

Důležité podle něj je, aby se hráči od začátku vybírali nikoliv podle jmen, ale podle role, jako mají pro tým mít. "Ale nebude to až tak těžké, protože až tolik hráčů v NHL nemáme. Je důležité to poskládat dobře na postech, ale i jednotlivé pětky, aby měly dané úkoly," uvedl Jandač.

Noví i dosavadní spolupracovníci z národního týmu už začali situaci kolem hráčů z NHL sondovat. Jak před květnovým mistrovstvím světa, tak i před SP už se vydal v minulých dnech na inspekční cestu do Severní Ameriky asistent trenéra Jaroslav Špaček, následně tam pojede Jiří Kalous a v březnu opět Špaček. Trávit delší dobu v zámoří bude i Ručinský.

Při nominaci na Světový pohár Jandač nevidí problém s tím, že by přišla řada omluvenek, jak se to stává při mistrovství světa. Přesto chce před zveřejněním kádru znát názor jednotlivých kandidátů dopředu. "Nevidím hráče, který při pozvánce na Světový pohár nebo olympiádu řekne, že nemůže," uvedl Jandač.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články