Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Jágr před startem play-off favorizuje Pittsburgh

Philadelphie - Hokejový útočník Jaromír Jágr z Philadelphie již vyhlíží začátek bojů o Stanleyův pohár. Před startem série 1. kola s Pittsburghem ale favorizuje svůj bývalý klub. Bitva s pensylvánským rivalem, která začne ve středu, bude pro čtyřicetiletého nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL pikantní hned z několika důvodů.

Jaromír Jágr
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

V dresu Penguins prožil Jágr nejúspěšnější léta kariéry. Loni při návratu do NHL se také mluvilo o jeho comebacku do Pittsburghu, ale když zvolil znepřátelenou Philadelphii, stal se pro většinou fanoušků Penguins nepřítelem. A Jágr má Pittsburghu co vracet i z let svého předchozího působiště v NHL.

"Poslední série play-off, kterou jsem hrál, byla proti Pittsburghu. Pak jsem byl tři roky pryč. Teď jsem zpátky a máme je znovu," řekl Jágr zámořským médiím. Připomněl sérii semifinále Východní konference z roku 2008, kdy musel v dresu New Yorku Rangers strávit od Penguins vyřazení po výsledku 1:4 na zápasy.

Už s jistotou vzájemného souboje v play-off se oba celky potkaly v posledním zápase základní části, v němž Pittsburgh doma vyhrál 4:2. Dlouhodobá část je ale pryč a nyní startuje nová soutěž o nejcennější trofej. "Play-off NHL je asi to, co jsem postrádal nejvíce," prohlásil Jágr.

Boje v play-off slavné zámořské soutěže mají podle něj specifický náboj. "Je to velké vzrušení pro hráče a fanoušky. Každý zápas je v televizi a příznivci hltají hokej. Hráč může změnit sérii jednou skvělou akcí, nebo může tým jednou chybou prohrát," líčil Jágr, který získal dvakrát Stanleyův pohár hned na začátku kariéry v NHL s Pittsburghem.

Jágr měl v tomto ročníku problémy s třísly, ujistil ale, že se cítí fyzicky i zdravotně na vrchol sezony dobře připravený. "Bude to těžká série. Oni budou favorité. Řada expertů říká, že jsou nejlepším týmem v lize. Pro naše mužstvo to bude obrovská výzva," doplnil zkušený útočník, který má na kontě i olympijský triumf z Nagana a dva tituly mistra světa.

Jágr ale věří, že na konci série se bude radovat se svým týmem on. "Většinou jsem byl na straně poražených. Snad se to změní. Když jsem byl v Pittsburghu, bylo vždycky těžké hrát proti Philadelphii. V jedné sérii (v roce 2000) jsme vedli 2:0 a nakonec jsme ji prohráli 2:4," doplnil Jágr. Tehdy Philadelphia vyhrála klíčový čtvrtý zápas ještě ve staré pittsburské Civic Aréně až v pátém prodloužení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články