Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Indiáni rozprášili Pardubice jedenácti góly, Dynamo nespasily ani nové posily

Zoufalá sezona pardubického Dynama možná dosáhla svého pomyslného dna. Východočeši prohráli ve 32. kole extraligy na ledě Plzně 1:11 a zůstávají poslední s pětibodovou ztrátou na třináctý Chomutov. Na demolici Pardubic se podílel dvěma brankami a třemi asistencemi Denis Kindl, celkem v utkání bodovalo 16 různých hráčů Plzně. Dynamo i přes první start nových posil Briana Ihnacaka s Oscarem Eklundem celý zápas nestíhalo tempo soupeře a utrpělo patnáctou porážku z posledních šestnácti kol.

Utkání Plzeň - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Indiáni šli rychle do dvoubrankového vedení a postupně i díky čtyřem využitým přesilovkám svůj náskok zvýšili až na deset branek.

Domácím pomohl k dokonalému vstupu do utkání brzkým vyloučením Holland a po 72 vteřinách využil početní výhodu po ideální přihrávce Gulaše do odkryté branky zakončující Kovář.

V šesté minutě navíc po rychlé akci první formace zvýšil svižnou střelou z pravého kruhu na 2:0 opět Kovář.

"Po rychlých gólech jsme vedli 2:0. Pak měli pasáž, kdy jsme mohli inkasovat a vše mohlo být jinak. Od druhé třetiny nám to tam napadalo, když jsme si pomohli přesilovkami. Na Pardubice se pak lepila i smůla," řekl Kovář.

Následně tempo hry opadlo a směrem dopředu se připomněli také hosté. Po Horkého nabídce ale Voženílek z dobré pozice neprostřelil gólmana Frodla.

Na druhé straně se zaskvěl také jeho protějšek Kacetl, který během další plzeňské přesilovky zlikvidoval několik nebezpečných pokusů a v největší šanci mu pomohl Gulaš nepřesnou bekhendovou dorážkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Pardubice

Východočeši nezachytili ani začátek prostřední části a pomáhali si fauly. Od další pohromy Dynamo uchránil v oslabení jen skvělý Kacetl, když vleže nedovolil skórovat důraznému Kovářovi a poradil si i se zakončením na brankovišti nekrytého Němce.

V 27. minutě už však pardubická jednička nedosáhla na střelu Allena od modré čáry. Nápor indiánů vrcholil v polovině utkání, kdy bránící hráči nestačili vystřídat a Denis Kindl díky statickým soupeřům zvýšil zblízka pohotově na 4:0.

Do pardubické branky poté nastoupil Hamerlík a záhy úspěšně čelil samostatnému úniku Gulaše, za chvíli tváří v tvář uspěl i proti Kovářovi.

"Vybral jsem si to střelecky na začátku, pak už se mohu zlobit jen sám na sebe. Kolegové mi to připravovali, ale už mi to tolik nešlo," přiznal osmadvacetiletý centr prvního útoku Kovář.

"Pak jsme si zkoušeli některé věci nad rámec toho, jak normálně hrajeme," popisoval povedené kombinace především se spoluhráčem Milanem Gulašem.

Hosté se dočasně probrali díky přesilové hře, vstřelit gól však nedokázali. Naopak v závěru druhé třetiny ještě dvakrát inkasovali.

Nejprve v 39. minutě skóroval přesilovkovou ranou z voleje Denis Kindl a 37 vteřin před druhou sirénou po spolupráci se Strakou zvýšil Eberle již na 6:0.

Pouhých 15 vteřin po zahájení závěrečné dvacetiminutovky nechali hosté na levém kruhu příliš prostoru Gulašovi, přesně mířícímu pod břevno.

Ve 43. minutě sice Mandát po objetí branky při vyloučení Allena zaznamenal čestný gól Dynama, otěže zápasu však stále pevně drželi v exhibičním stylu hrající domácí.

Po Kracíkově individuální akci se tvrdou ranou prosadil Čerešňák, devátý gól vstřelil Kantner. Během 50 vteřin v závěru hrací doby navíc Kratěna během početní výhody a Preisinger po přečíslení čtyři na jednoho upravili na konečných 11:1.

"Nezávidím Pardubicím tu situaci. Je to tradiční klub a přeji jim, aby se z toho dostali. Hlavně doufám, že my se od zítřka vrátíme do práce a nebudeme jen na vlně euforie. Musíme jet do Zlína pro body. Je to tam vždy s houževnatým soupeřem těžké," myslí už na nedělní extraligové pokračování Kovář, jenž ke dvěma gólům dnes přidal i asistenci.

HC Plzeň - Dynamo Pardubice 11:1 (2:0, 4:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 2. Jan Kovář (Gulaš, Kaňák), 6. Jan Kovář (Gulaš, Pulpán), 28. Allen (Gulaš, Jan Kovář), 30. D. Kindl (Preisinger, Vráblík), 39. D. Kindl (Čerešňák, V. Němec), 40. Eberle (P. Straka, Pulpán), 41. Gulaš (Pulpán, Indrák), 52. Čerešňák (Kracík, V. Němec), 55. Kantner (D. Kindl), 58. Kratěna (Čerešňák, D. Kindl), 58. Preisinger (Kantner, D. Kindl) - 43. Mandát (Budík, Perret). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 3:6. Využití: 4:1. Diváci: 6482.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, N. Jones, Allen, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Kratěna, Kracík, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Pardubice: Kacetl (30. Hamerlík) - Holland, J. Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Eklund, Budík - Hovorka, Ihnacak, Skokan - Horký, Marosz, Daniel Voženílek - P. Sýkora, Bubela, Dušek - Mandát, Poulíček, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Hodnotí se mi to dobře. Úvod zápasu byl rozhodující pro celé utkání a my jsme ho po dlouhé době zvládli. První gól dá zápasu ráz a rychle jsme získali dvougólové vedení. I druhá třetina nám přes chvilkový výpadek vyšla a rozhodly třetí a čtvrtý gól. Pak už utkání bylo rozhodnuté. Doufám, že naši hru vysoká výhra pozitivně ovlivní. Musíme tu euforii hráčů před dalším zápasem ve Zlíně ale ukrotit. Měli jsme v první polovině soutěže problémy se střílením branek, tak jsme to teď snad zlomili. Pomohli jsme si čtyřmi góly v přesilovce. V těch se nám v sezoně moc nedařilo a pomohl nám až příchod Honzy Kováře. Byl to pro nás dar. Jeden takový hráč udělá hodně."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Do Plzně jsme jeli s tím, že víme, co nás čeká. Bohužel jsme katastrofálně začali, úplně jinak, než jsme chtěli. Vyhrajeme úvodní vhazování a po pár vteřinách jsme přesto vyloučení. To je opravdu katastrofa a hned inkasujeme z první přesilovky soupeře. Přitom jsme na ně byli připraveni a góly padaly přesně podle šablony. Jak jsme začali, tak jsme i pokračovali. Pak se nám to sesypalo jako kupička z karet a proti rozjetému soupeři jsme se těžko prosazovali. Plzeň nás předčila především v agresivitě bruslení a agresivitě před oběma brankami. Jako hráč jsem se do Plzně vždy těšil. Je tu dobrá atmosféra. Nepamatuji si, že bychom tady někdy dostali takový příděl."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články