Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hubáček: Když se na turnaj nesejdeme, soupeři jsou o level jinde

Helsinky - Nezdar hokejistů na turnaji Karjala podle útočníka Petra Hubáčka není náhoda. Podle odchovance brněnské Komety začíná celkově český tým za soupeři v Euro Hockey Tour zaostávat, pokud se nesejde v úplně plné síle. Přesto se čtyřiatřicetiletý mistr světa z Německa z roku 2010 přiklání k tomu, aby na turnajích dostávali příležitost mladší hráči.

"Když se sejdeme v dobrém složení, maximální síle, tak jsme schopni odehrát dobrý turnaj, konkurovat a mít dobré výsledky. Když to ale celkově zprůměrujeme v kontextu všech turnajů, tak zaostáváme," řekl novinářům Hubáček. "Pokud chceme konkurovat, potřebujete být fyzicky připraveni. Každé střídání vás stojí strašně moc sil a ty ubývají. Je třeba si trošku odpočinout. Když nestíháte, tak je těžké vydržet třikrát po sobě 60 minut."

Na turnajích by tak podle něj měli dostávat prostor mladší hráči, podobně jako na Karjale, přestože tam tým výsledkově propadl. "Ze švédské, finské ligy je přechod na mezinárodní hokej jednodušší, je to tam více o bruslení než česká liga. Na druhou stranu tady naskočili kluci a myslím, že obstáli a hráli slušně. Měli energii. Někdo, kdo má větší odstup než já jako hráč, by to měl zhodnotit, jestli už není čas to prostřídat," myslí si Hubáček.

Sám přiznal, že energie mu chyběla. "Jdete na led a víte, že tolik síly nemáte. Já jezdím dlouho, odehrál jsem spoustu turnajů. Finská liga je náročná, hodně o bruslení a teď cítím, že nemám tolik energie na mezinárodní hokej, abych odehrál standard, který jsem vždy hrál. Není tam ta potřebná nadstavba," navázal Hubáček.

Zkušený útočník, který je už řadu let pevnou součástí reprezentace, se představil v uplynulých čtyřech letech třikrát na mistrovství světa. "Takže pořád končím (sezonu) pozdě. Je mi čtyřiatřicet let a ono se to načítá. Jestli už není čas soustředit se na klubový hokej...," prohlásil. Zároveň ale přiznal, že se mu krátce po posledním zápase mluví a hodnotí jen velmi těžko. "Měl by to zhodnotit a rozhodnout někdo s odstupem," řekl.

Před rokem byl Hubáček u triumfu českého týmu na Karjale, letos opouštěl turnaj zklamaný. V této sezoně si ještě ze čtyř zápasů v dresu národního týmu výhru neužil. "My jsme schopni odehrát dobré zápasy, dobré turnaje za předpokladu, že se všechno sejde. U soupeřů mi přijde, že ať zvolí lepší, nebo horší tým, tak pořád jsou o kus výše než my," doplnil Hubáček svůj pocit z posledních vystoupení v Euro Hockey Tour.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy českých hokejistů po neúspěšné Karjale
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články