Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hrát za Kladno? Udělalo by to víc škody než užitku, říká Jágr

Kladno – Zahraje si Jaromír Jágr za prvoligové Kladno? Podle jeho vlastních slov nikoliv. Legendární český hráč, který stále nemá jasné angažmá pro příští sezonu, nechce zasahovat do práce trenérů a atmosféry v kabině. Jágr to uvedl v rozhovoru pro Deník Sport.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP autor: Gene J. Puskar

Kladno otevře boje o prvoligové body v sobotu duelem proti Kadani. "Respektuju jakékoliv sportovce a vím, že na to, aby šel hrát ligu v každém sportu, musí mít natrénováno, být fyzicky připravený. A když je to kolektivní sport, musíš s týmem strávit nějaký čas. Já jsem s Kladnem netrénoval, trénuju individuálně. Takže to není tak, že se rozhodnu a nastoupím devátého září. To by udělalo víc škody než užitku," řekl Jágr.

K tomu, aby nastoupil, by nesměl brát ohledy na ostatní. "Bylo by to jednoduchý. Hrál bych, pomohlo by mi to v přípravě, byl bych nachystaný, kdyby se něco naskytlo. Ale já musím brát ohledy na trenéry, spoluhráče, celé Kladno. Zatím na to nejsem připravený, a to ani kondičně," připustil Jágr.

"Pro mě by to nebyl problém, ale pro trenéry ano. A pro celé mužstvo. Museli by přebudovat všechny pětky, nějakým způsobem bychom se museli sehrát. Není to tak, že by si člověk mohl myslet, že přijde a hned bude hrát," dodal.

Jaromír Jágr: "Teď mě napadlo, že největší motivací pro mě, když nepůjdu do NHL, bude pokus o návrat do reprezentace. Nebral jsem to ale tak, že když budu dobrý, tak tam automaticky budu. To určitě ne."

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Roberta Záruby s Jaromírem Jágrem o přítomnosti i budoucnosti

Překvapil jej poprask, který vyvolal, když v rozhovoru pro Českou televizi naznačil možnost návratu do reprezentace. "Mluvil jsem upřímně, a jak jsem to cítil, tak jsem také odpověděl. Vůbec bych nevěřil, že z toho bude takový humbuk a bude se to takhle řešit," uvedl. "Abych vysvětlil, z jakého důvodu mě to takhle napadlo a proč jsem to řekl - myslím si, že každý člověk v jakémkoliv zaměstnání a vůbec v životě potřebuje cíle a motivaci," prohlásil Jágr.

"Bude samozřejmě záležet na trenérech, na mé formě, jestli budu prospěšný, nebo ne. Záležet bude na různých okolnostech. To se nedá ovlivnit. Ale ovlivnit mohu to, že si půjdu tvrdě za svým cílem a budu dělat maximum toho, abych ho dosáhnul. Zda tam pak budu, nebo ne, je teď vedlejší. Nechtěl jsem, aby se to takhle rozvířilo. A byl bych nejradši, kdyby o tom už nikdo nemluvil," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK, iSport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články