Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hradec Králové udolal Karlovy Vary a přiblížil se vedoucímu Třinci

Posedmé z posledních osmi zápasů bodovali hokejisté Hradce Králové, když ve 32. kole extraligy přehráli doma Karlovy Vary 3:2. Východočeši se tím přiblížili vedoucímu Třinci už na rozdíl dvou bodů, Oceláři mají ale dvě utkání k dobru. Vítěznou branku vstřelil v polovině utkání Petr Koukal, který asistoval u úvodní trefy Tomáše Vincoura.

Utkání Hradec Králové - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Zápas začal velkým tlakem domácích. Hned ve druhé minutě měli Východočeši šance. Radovan Pavlík pálil dokonce třikrát za sebou, gólman Novotný však byl na místě.

Stejně jako o chvíli později, kdy se ho ze strany pokusil překonat Miškář. Právě on měl o tři minuty později největší šanci domácích. Z dobré pozice střílel bekhendem, ale Novotný opět situaci zvládl.

V šesté minutě se už Karlovarští neubránili. Hradec bleskově využil první přesilovku v zápase. Útočník Vincour potvrdil pověst nejlepšího střelce týmu a zblízka překonal Novotného. Byl to jeho 16. zásah v sezoně a dělí se o vedení v pořadí kanonýrů extraligy s Američanem Peterem Muellerem z Brna.

"Samozřejmě je to dobré pro psychiku, ale je jedno, kdo dá gól. Hlavně když padne. Z osobní stránky zatím prožívám gólově podařenou sezonu a jsem za to rád, ale nesmím usnout na vavřínech. Vím, že je dost chyb a musím na nich pracovat," řekl Vincour.

Jenže vedení nevydrželo favoritovi dlouho. Hned v následující minutě se prosadil nejlepší útok hostů. Gríger skvěle tečoval nahození od modré čáry a překonal Pavelku. Ten inkasoval na domácím ledě po dvou duelech, v nichž udržel čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Karlovy Vary

Od gólu byl Hradec mírně lepší. Zásadní chvíle pro další průběh přišla těsně před koncem třetiny. Hostující kapitán Skuhravý fauloval holí v útočném pásmu a byl vyloučen.

Hradečtí početní výhodu na začátku druhé části využili. Cingel pokořil Novotného tvrdou ranou z kruhu.

Karlovy Vary se poté snažily o vyrovnání, měly závary, dostaly se do tlaku. Jasnou šanci měl Vlach, který jel sám na Pavelku, jenže hradecký gólman jeho blafák vystihl a puk chytil do lapačky.

Pro hosty to byla rána, kterou umocnil v 31. minutě Koukal. Nejprve poslal spoluhráče Smoleňáka do velké možnosti a jeho pokus pak dorazil za Novotného.

"Podle mě nebyla druhá třetina rozhodující tím, že jsme dali góly, ale tím, že Jarda Pavelka předvedl neskutečný výkon a podržel nás. Chyby, o kterých jsme věděli, že je nemůžeme udělat, jsme prostě udělali a nebýt Jardy, mohli jsme třetinu prohrát klidně 3:6 a nikdo by se nedivil. Musíme se podívat na video, poučit se a příště se chyb vyvarovat," doplnil Vincour.

Třetí třetina vycházela lépe hostům. Dobrým pohybem dostali Hradec pod tlak, což se jim vyplatilo ve 44. minutě.

V přesilovce skóroval Flek, jenž poslal do brány puk odražený po Pavelkově zákroku. Brankář už byl v tu chvíli bez šance.

Karlovy Vary se dál tlačily vpřed a Hradec čekal na protiútoky. Rozhodnout mohli Vincour, Dragoun i Smoleňák, ale ani jeden z nich neuspěl. Ani hosté se však už netrefili, Pavelka byl neprůstřelný.

Hradec Králové - Energie Karlovy Vary 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Vincour (Zámorský, Koukal), 22. Cingel (F. Pavlík, Rosandič), 31. Koukal (Smoleňák) - 7. Gríger (Plutnar, Šenkeřík), 44. Flek (Gríger, T. Rachůnek). Rozhodčí: Úlehla, Jeřábek - Kis, Špůr. Vyloučení: 4:2. Využití: 2:1. Diváci: 4904.

Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Dragoun, Rákos. Trenéři: T. Martinec a P. Svoboda.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Roman Vlach, O. Beránek - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Lapšanský, Balán, T. Mikúš. Trenéři: Pešout a Mariška.

Petr Svoboda (Hradec Králové): "V první třetině měli kluci výborný pohyb. Vytvořili jsme si spoustu šancí, bohužel jsme z nich dali jen jeden gól. Ve druhé části Karlovy Vary hrozily z brejků. My jsme začali hrát profesorský hokej, ztráceli jsme kotouče okolo modrých čar. Z toho chodily Karlovy Vary do přečíslení, což nám dělalo velké problémy. Paradoxně jsme druhou třetinu vyhráli 2:0... Poté jsme se trošku zatáhli a dostali jsme gól. Pak už to byla taková křeč, začali jsme se bát o výsledek. Karlovy Vary měly několik opravdu slibných šancí, které nevyužily. Jsme rádi, že jsme vedení udrželi. Chtěl bych pochválit brankáře Pavelku, který měl fantastický zápas a držel nás ve hře."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Nepovedl se nám vstup do utkání, domácí měli jasně lepší pohyb. Vytvářeli si šance, byli jednoznačně lepší na puku. Probudila nás až první inkasovaná branka. Myslím, si, že jsme se pak do zápasu vrátili, dokázali jsme dát kontaktní gól. Do konce první třetiny to byl vyrovnaný zápas, bohužel na jejím konci jsme udělali zbytečný útočný faul a domácí nás znovu potrestali. Ve druhé části jsme si vytvořili nějaký tlak, poměrně hodně šancí, ale bohužel jsme po našich dvou příležitostech dostali smolný gól, jímž nám domácí odskočili o dvě branky. Poté se trochu zatáhli, my jsme dali ještě jednu branku, bojovali jsme až do konce. Bohužel jsme domácí nedokázali přetlačit. Hradec byl silnější a efektivnější, proto bere tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články