Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hořavovo odvolání proti pokutě z finále extraligy svaz zamítl

Praha - Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) zamítl odvolání trenéra Litvínova Miloslava Hořavy proti rozhodnutí disciplinární komise extraligy, která mu uložila pokutu 30 tisíc korun za poškození pověsti soutěže. Důvodem je to, že odvolání nesplňovalo předepsané náležitosti.

Miloslav Hořava
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Odvolání nesplňovalo několik formálních záležitostí, navíc nebyl zaplacen poplatek," řekl tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Hořava dostal pokutu za výroky během finálové série Litvínova a Třince. Bývalý vynikající obránce v průběhu bojů o titul prohlásil, že se pro hokejové prostředí ztotožňuje s výroky fotbalového útočníka Milana Baroše, který pro dění v lize použil výrazy "žumpa" a "korupce".

Reagoval tak zejména na situaci z pátého duelu v Třinci, po němž se Severočeši domnívali, že dosáhli regulérního gól a měli už slavit titul. V 74. minutě po zakončení Martina Ručinského ale puk podle sudích nepřešel celým objemem brankovou čáru. Litvínovským se také nelíbilo, že se kotouč zastavil o tzv. polštář, který lemuje spodní konstrukci uvnitř branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články