Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejový svaz pokračuje v podpoře mládeže. Chce vybudovat akademii

Praha – Český svaz ledního hokeje je přesvědčen, že jeho intenzivnější práce s mládeží se ubírá správným směrem. Dokládá to statistickými čísly a věří, že rozvoj mládežnického hokeje bude pokračovat prostřednictvím dalších investic a nových projektů, jako třeba budování mládežnické akademie.

Česká reprezentace do 20 let
zdroj: ČTK

"Některá čísla mě překvapila a potěšila," řekl prezident svazu Tomáš Král. Podle svazu v letech 2009 až 2013 vzrostly roční výdaje na mládežnický hokej o téměř 70 procent, ze 47 na 79 milionů korun. "V posledních pěti letech jde o nejrychleji rostoucí položku svazového rozpočtu," uvedl Král.

K rozvoji mládežnického hokeje mělo přispět loňské zavedení pravidla, jež se snažilo přimět týmy k nasazování mladých hráčů do zápasů v extralize a první lize. "Pořád to není to, co bychom si představovali, ale ten nárůst tu je. A nelze navíc měřit fakt, kolik takovým hráčům dává trénování s prvním týmem, ačkoliv je jasné, že zápasy jsou ještě něco jiného," řekl šéftrenér svazu Slavomír Lener. Stejný model bude platit i pro nadcházející sezonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Novinky ČSLH k podpoře mládeže
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články