Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejové Znojmo možná bude hrát druhou ligu v Česku

Do některé z českých soutěží možná v příští sezoně nakročí hokejisté Znojma. Ti hrají od roku 2011 rakouskou mezinárodní ligu. S ohledem na současné uzavření hranic a možná následná opatření pracuje vedení Orlů s variantou, že by v nadcházejícím roce hrálo druhou ligu v Česku.

"Momentálně nikdo není schopen odhadnout, jak to bude z hlediska otevření či uzavření hranic vypadat. To je věc, kterou my neovlivníme, proto musíme být připraveni na všechny varianty," uvedl manažer Petr Veselý pro MF Dnes.

Znojmo podalo přihlášku do mezinárodní soutěže, která se doposud hrála pod názvem EBEL liga. Zároveň ale klub vlastní i licenci pro start ve druhé české lize, na základě níž v minulém ročníku soutěž hrály Moravské Budějovice.

"Máme tuto licenci, ale jsme přihlášeni do příštího ročníku EBEL. Klíčové bude, co bude a nebude možné. A to nerozhodneme my. Nechci ani spekulovat, ani předjímat," řekl Veselý.

Orli ale věří, že se situace zlepší a týmy budou moct jezdit hrát do zahraničí. Mezinárodní ligu hrají kluby Rakouska, Maďarska a Itálie. V příští sezoně ji má navíc rozšířit i slovenský tým Bratislava Capitals.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejové Znojmo zvažuje návrat do českých soutěží, ve hře je druhá liga
Zdroj
ČTK, MfD, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články