Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Hokejová válka v Budějovicích nekončí, HC Mountfield se nechce vzdát stadionu

České Budějovice – Zdálo se, že situace v Českých Budějovicích se začíná vyjasňovat. Rada města minulý týden odsouhlasila pronájem Budvar arény skupině bývalých slavných hokejistů kolem Radka Bělohlava, a s HC Mountfield, který stojí za přesunem extraligového hokeje do Hradce Králové, se radnice dohodla na ukončení všech smluv dohodou. Všechno je ale jinak. V pondělí HC Mountfield vzal ukončení smluvního vztahu s městem dohodou zpět, což znamená, že dalších dvanáct měsíců může zimní stadion využívat tato skupina.

Budvar aréna
zdroj: ČTK autor: David Veis

"V pondělí poslal právník HC Mountfield zpětvzetí ukončení smluvního vztahu dohodou. Tento krok znamená, že v platnosti zůstává pouze výpověď ze strany města. Dlouhé výpovědní lhůty v podstatě umožňují HC Mountfield, respektive skupině, která bude držet akcie této společnosti, uplatňovat práva přednostního pronájmu Budvar arény na dvanáct měsíců," uvedl v prohlášení 1. náměstek primátora Českých Budějovic Miroslav Joch (ČSSD).

Zimní stadion chtěl využívat i subjekt Motor České Budějovice, který založil podnikatel Zdeněk Caska ve spolupráci s bývalým českobudějovickým útočníkem Jaroslavem Brabcem. Prvoligovou licenci dostala tato skupina z Hradce Králové. Rada města však dala minulý týden jednohlasně přednost konkurenčnímu projektu CB Hokej 2013, za nímž stojí bývalí hráči Českých Budějovic jako Radek Bělohlav, Roman Turek, Václav Prospal, Stanislav Neckář nebo Aleš Kotalík. Za touto skupinou stojí z velké části i českobudějovičtí fanoušci.

Nyní se stavba nového týmu bortí, ještě než skutečně započala. "Bez zázemí městského hokejového stadionu CB hokej 2013 nedokáže rozehrát první, a dokonce ani druhou ligu," uvedl Joch.

Navíc je tu ještě jeden spor. Bojuje se i o smlouvy hráčů a o mládež. "Před podpisem je nyní smlouva o postoupení registračních práv na 17 hráčů v majetku občanského sdružení HC České Budějovice do Hradce Králové. Ti by pak nemohli ani do budoucna hrát za nově vznikající jihočeský tým, ale patřili by Mountfieldu HK," potvrdil před dvěma dny místní zdroj obeznámený se situací pro tn.cz.

Zdroj
ČT sport, tn.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články