Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hokejová reprezentace pokračuje v přípravě s Mrázkem, doplní ji útočníci Kovář a Filippi

Praha - Česká hokejová reprezentace dnes zahájila další část přípravy na květnové mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem a trenér Josef Jandač přivítal i první posilu z NHL. S týmem v Praze poprvé trénoval brankář Petr Mrázek z Detroitu. Společně s ním se k mužstvu nově připojili obránce Chomutova Jan Rutta a další bek David Musil, jenž působí také za Atlantikem. Syn mistra světa z roku 1985 Františka Musila a vnuk legendy Jaroslava Holíka hrál v nižší AHL.

"Petr nebyl dlouho na ledě, tak jsme se domluvili, že s námi teď potrénuje a začne chytat na Českých hrách," řekl Jandač na adresu pětadvacetiletého gólmana, jenž s týmem ve čtvrtek neodcestuje do Německa, kde reprezentaci o víkendu čekají další dva přípravné zápasy. "Musil a Rutta ale pojedou a budou hrát," uvedl kouč.

Zástupci reprezentace s předstihem potvrdili, že kádr dále doplní Jan Kovář a Tomáš Filippi z Magnitogorsku. Oba útočníci se k národnímu týmu připojí příští týden v úterý v Českých Budějovicích, a představí se tak na Českých hrách, závěrečném turnaji seriálu Euro Hockey Tour. "Oba jsou v pořádku," řekl Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
K národnímu týmu se připojili Mrázek a Musil

Pro Kováře i Filippiho skončila klubová sezona v neděli, kdy Metallurg prohrál v pátém zápase finále play-off Kontinentální ligy s Petrohradem, který si tak zajistil zisk Gagarinova poháru. Zatímco sedmadvacetiletý Kovář bude usilovat o pátou účast na MS v řadě, o tři roky mladší Filippi startoval na šampionátu jen loni.

Jandač tak má momentálně ve výběru tři brankáře, 12 obránců a 20 útočníků. Stejně jako Kovář s Filippim se až příští týden k mužstvu připojí další dvojice posil z NHL - obránce Jakub Kindl z Floridy a útočník Jakub Voráček z Philadelphie.

Nominaci na zápasy s Německem tak bude osmačtyřicetiletý kouč se svými asistenty vybírat z 30 hokejistů. "Počítáme, že do Německa pojede 28 hráčů. Ještě uvidíme, kdo zůstane doma. Rozhodneme se i podle zdravotního stavu," uvedl Jandač, jenž sám dnešní trénink sledoval jen z tribuny. Má totiž chřipku.

Současné složení kádru:

Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL), Petr Mrázek (Detroit/NHL)

Obránci: Milan Doudera (Třinec), Lukáš Klok (Vítkovice), Jan Rutta (Chomutov), David Sklenička (Plzeň), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Jan Košťálek (Manitoba/AHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), David Musil (Tucson/AHL), Adam Polášek (Novosibirsk/KHL), Libor Šulák (Znojmo/EBEL), Jakub Kindl (Florida/NHL)

Útočníci: Petr Holík, Robert Říčka (oba Zlín), Tomáš Hyka, Radan Lenc (oba Mladá Boleslav), Dominik Kubalík, Jakub Lev (oba Plzeň), Michal Řepík, Petr Vrána (oba Sparta Praha), Michal Birner, Roman Červenka (oba Fribourg/Švýc.), Jan Kovář, Tomáš Filippi (oba Magnitogorsk/KHL), Robin Hanzl (Litvínov), Roman Horák (Podolsk/KHL), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva/KHL), Robert Kousal (Davos/Švýc.), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články