Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hokejisty Pardubic posílí útočník Bostonu David Krejčí

Pardubice - Hokejový útočník David Krejčí z Bostonu je blízko startu v extralize za Pardubice. K týmu úřadujících mistrů by se měl vítěz Stanleyova poháru připojit v pátek, klub momentálně dolaďuje administrativní náležitosti jeho angažmá. Proto jej zatím oficiálně nepotvrdil.

David Krejčí
zdroj: ČT24

Šestadvacetiletý Krejčí však sám uvedl, že bude za Pardubice hrát. "Mělo by to klapnout, mám koupenou letenku a v pátek bych se měl přiřadit k pardubickému týmu," uvedl Krejčí, který se připravuje v zámoří. S východočeským klubem jednal delší dobu, řešila se hlavně otázka pojistky jednoho z nejlepších českých hráčů působících v kanadsko-americké soutěži.

Pardubice se nyní musí ještě dohodnout na jeho angažmá s prvoligovou Olomoucí, která vlastní jeho hráčská práva pro Českou republiku. "Momentálně proto nic nekomentujeme a nemůžeme ani potvrdit. Řešíme legislativní náležitosti," řekl media koordinátor klubu Jan Hraba. Generální manažer Ondřej Šebek ale uvedl, že Krejčí stejně jako Aleš Hemský budou v týmu hrát za minimální plat.

Krejčí se v pardubickém dresu zřejmě poprvé objeví v nedělním domácím zápase proti Liberci. Teoreticky by mohl nastoupit už v pátek proti Zlínu. "Uvidím, jak na tom po příletu budu. Cesta ze zámoří je náročná, do Evropy poletím kolem sedmi hodin, čeká mě pak přestup v Německu a let do Prahy, navíc se mi v letadle špatně spí," řekl Krejčí, který se stane třetí zámořskou posilou Východočechů. Za tým momentálně hrají Hemský z Edmontonu a Jakub Kindl z Detroitu.

Pardubice, kterým se nevydařil start do extraligy a po osmém kole jim patří s bilancí dvou výher a šesti porážek až třinácté místo, se rozhodly změnit i kapitána. "Céčko" na dresu převezme po Aleši Píšovi slovenský útočník Radovan Somík. "Somík působí v Pardubicích delší dobu, má pozitivní myšlení, je vůdčí osobností týmu a platí za jistého mazáka, jak se mezi hokejisty říká. Dokáže mužstvo pozvednout," uvedl sportovní manažer Petr Hemský.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí jde do Pardubic
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články