Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejistky na úvod olympijské kvalifikace porazily Kazachstán

Weiden (Německo) - České hokejistky porazily v úvodním utkání kvalifikace o postup na olympijské hry v Soči v roce 2014 Kazachstán 5:1, když už v 10. minutě vedly 3:0. Klíčový souboj o historickou účast po pěti kruhy čeká svěřenkyně trenéra Karla Manharta v pátek od 19:30 s domácím Německem. Na olympiádu postoupí jen vítězky skupiny D.

Český tým rozhodl zápas už v úvodní třetině, kterou vyhrál 3:0. Nováčka elitní kategorie mistrovství světa dostala do vedení ve čtvrté minutě po dorážce Mrázová. Za další čtyři minuty zvýšila v přesilové hře Lédlová a v čase 9:03 dokonce ve vlastním oslabení upravila už na 3:0 Chmelová. Brankářka Lhotská všechny pokusy soupeřek pochytala.

Ve druhém dějství nevyužily další šance Křížová, Studentová či Chmelová. Kazachstán, který loni v lotyšském Ventspilsu při českém postupu mezi elitu naopak sestoupil do skupiny B divize I, se dočkal snížení ve 37. minutě díky Korolevové.

Hned za 74 vteřin ale vrátila Češkám tříbrankový náskok Křížová. Ještě před koncem druhé části trefila tyč odkryté branky Polenská, která se pak prosadila ve 46. minutě. V pátek čeká český výběr sedmý tým loňského MS Německo a v neděli účastnice skupiny B divize I Číňanky.

Výsledky - skupina D:

Česko - Kazachstán 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Branky: 4. Mrázová, 8. Lédlová, 10. Chmelová, 39. Křížová, 46. Polenská - 37. Korolevová. Rozhodčí: Picavetová (Fr.) - Heikkinenová (Fin.), Mauelhagen (Něm.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 300.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy