Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hokejisté Ústí nad Labem postoupili jako první do semifinále

Praha - Hokejisté Ústí nad Labem si jako první zajistili účast v semifinále první ligy. Vítěz základní části vyhrál ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série 5:1 v Třebíči a mezi nejlepší čtyři postoupil v nejkratším možném termínu. Semifinálovým směrem vykročilo favorizované Ústí už po čtyřech minutách hry, kdy ho poslal do vedení Roubík. Ve zbytku utkání pak Lvi s přehledem kontrolovali vývoj a dovolili domácím kosmeticky upravit skóre až v 51. minutě.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Druhý tým základní části Chomutov napravil páteční porážku v Havlíčkově Brodě vítězstvím 5:3. Piráti sice po osmi minutách prohrávali 0:2, ještě do přestávky však vyrovnali a dokráčeli k třetí výhře. Dvěma góly se o vedení 3:1 v sérii zasloužil Hruška.

Za stavu 3:1 pro favorita se stěhuje série do Olomouce, která dnes vyhrála 4:0 v Benátkách. Stejně jako v předchozím zápase udeřili poprvé hosté ve 14. minutě a opět zásluhou Haluzy. Chvilku po polovině duelu zvýšil přesilovkovou střelou Kucharczyk. Ve třetí třetině Olomoučtí kontrolovali hru, ba co víc, přidali ještě dvě branky. Nejprve se ze středního pásma trefil Kotvan a v závěru ještě pojistil vítězství zkušený Selingr.

Čtvrtfinále play off - 4. zápasy:

Hradec Králové - Jihlava 4:2 (4:1, 0:1, 0:0)
Třebíč - Ústí nad Labem 1:5 (0:2, 0:3, 1:0)
Benátky nad Jizerou - Olomouc 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Havlíčkův Brod - Chomutov 3:5 (2:2, 1:2, 0:1)

Skupina o udržení - 3. kolo:

Kadaň - Most 5:3 (3:2, 1:0, 1:1)
Šumperk - Beroun 7:4 (3:1, 2:2, 2:1)
Písek - Litoměřice 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Po čtyřech zápasech je vyrovnaná série Hradce Králové a Jihlavy. Z dnešního utkání uplynulo jedenáct a minut a na světelné tabuli svítil stav 4:1. Skvělý nástup Hradce dokázala Dukla eliminovat až za tříbrankového manka, což bylo příliš pozdě. I přes nespočetné množství gólových šancí Jihlavy Východočeši náskok nepustili a srovnali stav série. Už teď je tedy jasné, že se Hradečtí minimálně ještě jednou představí před domácím publikem.

Ve skupině o udržení prohráli hokejisté Berouna důležité utkání v Šumperku 4:7 a na svého dnešního soupeře už z předposledního místa tabulky ztrácejí 14 bodů. Draci vstoupili do zápasu lépe a ani jednou nepustili hosty do vedení. I tak si sami komplikovali situaci; na jednu stranu totiž v přesilovkách čtyři góly dali, jenže zároveň dva dostali, pokaždé z hole šumperského odchovance Žalčíka. Naděje svitla Berounu v poslední třetině, kdy ze stavu 2:5 snížil na rozdíl jediné branky, poté ale Plášek předvedl krásnou akci a utkání rozhodl.

Zápas vedoucích týmů Písku a Litoměřic dospěl až k rozstřelu, v němž rozhodl o výhře hostů Slížek. V dalším utkání Kadaň porazila 5:3 už jistého účastníka baráže Most.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články