Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejisté Švédska deklasovali v boji o bronz Švýcarsko 11:4

Saskatoon (Kanada) - Hokejisté Švédska deklasovali na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v zápase o třetí místo Švýcarsko 11:4 a získali bronzové medaile. Seveřané o své výhře rozhodli už v první třetině, ve které vstřelili soupeři pět branek. Favorizovaní Švédové se ujali vedení ve 4. minutě, kdy brankáře Conze překonal Rasmussen. Stříbrný tým z předešlých dvou juniorských šampionátů se tak mohl uklidnit a postupně zvyšovat svůj náskok. Klíčový úder Švédové soupeři zasadili v rozmezí čtrnácti vteřin v závěru první části, kdy se prosadili dvakrát a do kabin tak odcházeli s pětibrankovým náskokem.

Po dvaceti minutách tak bylo o vítězi rozhodnuto a oba celky mohly utkání v klidu dohrát. Švýcaři se poprvé prosadili až za stavu 0:7. Severský tým ale nerozhodily ani tři inkasované góly na konci druhé třetiny, jimiž Švýcarsko snížilo až na 4:9. Následně totiž v oslabení zkompletoval hattrick Petersson. Ve třetí třetině již padl jen jeden gól, na konečných 11:4 upravil Rundblad a využil tak čtvrtou početní výhodu svého týmu.

Švédsko - Švýcarsko 11:4 (5:0, 5:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Rasmussen (Lundberg), 12. Lander (Rodin), 15. Petersson (Svensson-Pääjärvi, Rundblad), 19. Petersson (Josefson, Andersson), 20. Tedenby (Brodin), 24. Silfverberg, 24. Brodin (Krüger, Tedenby), 31. Silfverberg (Rodin, Lander), 34. Brodin (Krüger, Tedenby), 39. Petersson (Kilström), 54. Rundblad (Rasmussen) - 27. Loichat, 36.Schlumpf (Ryser, Loichat), 36. Fuglister (Jorg), 38. Niederreiter (Schlumpf). Rozhodčí: Zalaski (Kan.), Kaval - Carnathan (oba USA), Lederer (ČR). Vyloučení: 7:7, navíc Ekman Larsson (Švéd.) 10 min. Využití: 4:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 12 121.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články