Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Hokejisté si zahrají na olympiádě mládeže o zlato, Finy srazili ve druhé třetině

Čeští hokejisté do 16 let si zahrají na zimních olympijských hrách mládeže v Kangwonu o zlato. Svěřenci trenéra Milana Razýma porazili v semifinále 3:1 Finsko a ve středečním finále se střetnou se Spojenými státy americkými. Tým USA zdolal v zámořském semifinále 6:5 po samostatných nájezdech Kanadu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "16" – Finsko "16"

Češi vstřelili všechny góly v druhé patnáctiminutovce. Skóre otevřel v 18. minutě v přesilovce pět na tři Václav Nedorost, další branky přidali Šimon Bělohorský a Filip Novák. V páté minutě třetího dějství Finové zdramatizovali duel snížením, ale poté už Jana Láryše v české brance nepřekonali.

Razýmovi svěřenci si tak připsali nejvýraznější výhru v šestičlenném turnaji. Ve skupině zdolali v neděli 3:2 Slovensko a v pondělí po obratu 6:5 po samostatných nájezdech USA, které po dvou dnech vyzvou v duelu o zlato.

Hokejisté se postupem do finále postarali o zisk čtvrté medaile pro českou výpravu v Koreji po zlatu biatlonistky Ilony Plecháčové a bronzech smíšené biatlonové štafety a snowboardistky Vanessy Volopichové ve slopestylu. Čtyři cenné kovy si mladí čeští sportovci odvezli i z minulých dvou zimních olympiád.

Olympijské hry mládeže v Kangnungu (Korea):

Semifinále:

Česko – Finsko 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)

Branky: 18. V. Nedorost, 20. Bělohorský, 30. F. Novák – 35. V. Kähkönen.

USA – Kanada 6:5 po sam. nájezdech (0:0, 3:2, 2:3)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články