Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejisté Anaheimu a Bostonu si vynutili sedmé zápasy

New York - Hokejisté Bostonu i Anaheimu vyrovnali v šestém utkání druhého kola play off NHL stav svých sérií na 3:3 a vynutili si rozhodující zápasy. Vítězové Východní konference Brunis vyhráli i s přispěním asistence Davida Krejčího na ledě Caroliny 4:2, Anaheim zdolal v domácím prostředí Detroit 2:1. U jediné branky Red Wings si finální přihrávku připsal Jiří Hudler. Vítěze sérií určí čtvrteční zápasy v Bostonu a Detroitu.

Boston odvrátil i druhý mečbol Caroliny. V úterním utkání těžil z výborného vstupu do utkání a už v šesté minutě vedl 2:0. Mark Recchi vstřelil svoji jubilejní padesátou branku v play off, po přihrávce Krejčího přidal druhý zásah obránce Steve Montador.

Carolina po první přestávce snížila gólem Matta Cullena, ale Boston nepřipustil drama a Chuck Kobasew s Marcem Savardem ještě ve druhé třetině zvýšili. Hurricanes v závěrečné části zasypali brankáře Tima Thomase 14 střelami, dosáhli však pouze korekce výsledku gólem Sergeje Samsonova.

"Od momentu, kdy jsme prohrávali 1:3 na zápasy, bylo naším cílem vybojovat sedmé utkání. Povedlo se, ale vynutit si sedmý zápas je jedna věc a rozhodnout ho jiná," upozornil trenér Julien, jehož svěřenci jsou po výhrách 4:0 a 4:2 ve větší psychické pohodě.

Proti Bostonu hovoří ale statistika, protože v klubové historii ještě nedokázal otočit ani jednu z dvaceti sérií, v nichž prohrával 1:3. Naopak Carolina už v prvním kole uspěla v rozhodujícím zápase na ledě New Jersey a i při své cestě za Stanleyovým pohárem v roce 2006 urvala poslední dvě série až po sedmi duelech.

Anaheim si vytvořil rozhodující náskok ve druhé třetině

Ve druhé třetině zazářila první formace Anaheimu. Zásluhou Coreyho Perryho a Ryana Getzlafa vstřelila obě branky. Brankář Ducks Jonas Hiller se zase oklepal z posledních dvou utkání, ve kterých celkem desetkrát inkasoval, a držel v zápase až do 58. minuty čisté konto. O to ho připravil švédský útočník Johan Franzén, který v sérii už vstřelil šest gólů.

Anaheim zároveň přeťal Detroitu sérii třinácti výher v šestých zápasech play off při vedení 3:2 na zápasy. Red Wings ztratili šestý duel za tohoto stavu poprvé od roku 1991. Rozhodující utkání je na programu ve čtvrtek, přičemž Detroit, obhájce trofeje a pravidelný účastník vyřazovací části, neodehrál sedmý zápas v sérii skoro sedm let. Naposledy si Red Wings v takovém klíčovém utkání poradili 31. května 2002 s Coloradem hladce 7:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články