Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hokejista Prospal se MS nezúčastní

Praha - Hokejový útočník Václav Prospal nebude startovat na nadcházejícím mistrovství světa ve Švýcarsku. Opora Tampy Bay v zámořské NHL se trenérům národního týmu omluvila kvůli tomu, že v nejbližších dnech čekají s manželkou třetího potomka, a Prospal tak momentálně nemůže odletět do Evropy. Manželka by podle jeho slov měla porodit v květnu, tedy v době, kdy se šampionát koná.

"Mluvil jsem s (asistentem kouče) Pepou Jandačem, který mi volal. Nedá se nic dělat, manželka je v devátém měsíci těhotenství, takže já tady musím zůstat s ní. Budu se muset starat i o další naše dvě děti, nemůžu je tady všechny nechat samotné," uvedl Prospal v rozhovoru pro deník Sport.

Do jaké míry však hlavní trenér Vladimír Růžička s asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem o čtyřiatřicetiletého hráče stáli, není jasné. Prospalovo jméno totiž nefigurovalo mezi 54 hráči, které Růžička zařadil do pondělní nominace pro závěrečnou fázi přípravy na MS. Lze však předpokládat, že by nakonec dvojnásobného světového šampiona a účastníka olympijských her v Turíně do týmu zařadil.

Českobudějovický odchovanec je tak dalším z řady hráčů, kteří se z případného startu na blížícím se turnaji omluvili. Záporné stanovisko sdělili zástupcům reprezentace z různých důvodů například Pavel Kubina, Tomáš Kaberle, Lukáš Krajíček, Jaroslav Špaček, Filip Kuba, Martin Škoula, Petr Průcha nebo Martin Straka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články