Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Havlát potvrdil pozici nejproduktivnějšího Čecha v NHL

New York - Hokejový útočník Martin Havlát si v pondělním utkání mezi Minnesotou a Chicagem upevnil pozici nejproduktivnějšího Čecha v NHL. Mladoboleslavský rodák zaznamenal proti bývalému zaměstnavateli gól a přihrávku a před druhým Tomášem Plekancem už vede o pět bodů. Havlátova snaha ale k týmovému úspěchu nevedla a Minnesota doma prohrála s obhájcem titulu 2:4.

"Vypadalo to, jako bychom z nich měli příliš velký respekt. Zatímco oni bruslili, my se na ně jen dívali," prohlásil Havlát, který má v této sezoně na kontě 20 gólů a 34 asistencí. Počtem kanadských bodů už vyrovnal loňský výkon, kdy hrál po přestupu z Chicaga první sezonu za Wild.

Český útočník Jiří Hudler už předvádí výkony, které od něho vedení Detroitu očekává. Olomoucký rodák, který se před sezonou vrátil do NHL z Dynama Moskva, zhruba polovinu ročníku vstřebával změnu, nyní však už splácí důvěru. Hudler se podílel gólem a asistencí na výhře 7:4 na ledě Los Angeles a v posledních jedenácti utkáních nasbíral 14 bodů.



Detroit sice jako první v zápase inkasoval, ale od 7. do 51. minuty bylo utkání plně v jeho režii a sedmi góly za sebou výsledek otočil. Až poslední trefa Red Wings, kterou vstřelil Hudler za asistence Jakuba Kindla, probrala domácí z šoku a třemi zásahy alespoň skóre zkorigovali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články