Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Florida udolala Colorado, Ballard opět zranil brankáře

Sunrise (USA) - Hokejisté Floridy uspěli v prvním utkání NHL po nešťastném zranění brankáře Tomáše Vokouna a porazili Colorado 6:5 po samostatných nájezdech. Scott Clemmensen, náhradník Vokouna, jemuž spoluhráč Keith Ballard v pondělním duelu rozsekl hokejkou hlavu, zneškodnil 29 střel a všech pět penalt. Ballard měl shodou okolností ve středečním zápase na svědomí zranění dalšího gólmana - tentokrát už na straně soupeře. Hrdinou večera se však stal útočník Stephen Weiss, který podruhé v kariéře vstřelil hattrick. Weiss navíc jako jediný proměnil samostatný nájezd, Panteři tak získali bod navíc a ukončili sérii pěti porážek. Jednu asistenci si připsal český útočník Rostislav Olesz.

Po sedmizápasové vítězné sérii zabředli do menší krize hokejisté Nashvillu. Ve středu podlehli Minnesotě 4:5 v prodloužení a připsali si třetí porážku z posledních čtyř zápasů. Na úspěchu Wild, kteří bodovali popáté za sebou, se jednou asistencí podíleli také Martin Havlát a Marek Židlický. Rozhodující gól vstřelil v druhé minutě nastavení Andrew Ebbett, který od začátku sezony vystřídal už tři kluby. Začínal v Anaheimu, poté se přesunul do Chicaga, odkud ho na konci listopadu získala Minnesota. A zdá se, že v jejím dresu se konečně chytil, když se trefil podruhé během čtyř zápasů.

Šestou výhru v sedmi zápasech vybojovali hokejisté Bostonu, kteří porazili Tampu Bay 4:1. Skóre zápasu otevřel svým jubilejním 200. gólem v NHL Marc Savard, jenž krátce před začátkem utkání podepsal s Bruins nový sedmiletý kontrakt.

Velký souboj gólmanů sliboval duel New Jersey s Vancouverem, v němž se proti sobě postavili dva možná nejlepší brankáři současné NHL Martin Brodeur a Roberto Luongo. Přesto se nakonec diváci dočkali sedmi gólů, když hostující Canucks zvítězili 5:2. Úvaha, že bude zápas skoupý na góly, vzala za své už v první třetině. Hosté během necelých 13 minut nasázeli Ďáblům tři góly, domácí kontrovali dvěma trefami v posledních pěti minutách úvodního dějství. Další dvě branky pak Canucks přidali v poslední třetině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články