Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Fasél o kandidatuře na šéfa MOV: Kdyby byla ta příležitost, jsem připraven

Helsinki – Dlouholetý prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasél nevylučuje možnost, že by v záři příštího roku v Argentině kandidoval na post šéfa Mezinárodního olympijského výboru. Definitivně však rozhodnutý není a záleží podle něj také na tom, zda obhájí vedoucí pozici v IIHF.

Prezident IIHF René Fasél
zdroj: ČT4

"Kdyby byla ta příležitost, jsem připraven. Ještě si to budu muset rozmyslet," odpověděl Fasél na otázku, zda by chtěl kandidovat na šéfa MOV.

Pro Faséla je špatná návštěvnost hokejového MS velkým zklamáním. "Je to jeden z mínusů tohoto šampionátu," podotkl. Upozornil, že nikdy ještě IIHF nezasahovalo do cen lístků, ale příští rok by mohla být federace razantnější.

"Teď budeme sledovat rozpočet organizátorů, aby ceny nebyly tak přestřelené. Byli jsme překvapeni cenovou politikou. Říkali jsme jim, aby zlevnili, ale oni to neudělali," řekl Fasél s tím, že se bude muset zlepšit i propagace, zejména ve Stockholmu.

O účasti hráčů NHL na olympiádě v Soči se stále jedná. "Zatím čekáme," uvedl Fasél. "Důležitá je otázka peněz. Je to velká výzva, abychom ta jednání dovedli do konce," dodal.

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články