Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Famózní začátek k senzaci nestačil. Osmnáctka prohrála s Kanadou

V 6. minutě vedla nad favorizovanou Kanadou 2:0, ale nakonec musela skousnout jednoznačnou porážku 2:6. Česká reprezentace zakončila skupinovou fázi světového šampionátu hokejistů do 18 let neúspěšně. V tabulce obsadila třetí místo a ve čtvrtfinále vyzve ve čtvrtek domácí Švédsko, které porazilo Rusko a ve skupině B v Örnsköldsviku se posunulo na druhou příčku.

Reprezentace do osmnácti let s koučem Aloisem Hadamczikem
zdroj: Český hokej autor: Aleš Krecl

Kanada bude hrát s Lotyšskem a další dvojice tvoří USA v repríze loňského finále s Finskem a Bělorusko s Ruskem.

Českému týmu, jenž po úvodní porážce s Běloruskem (3:4) slavil vítězství proti Švýcarsku (8:2) i Finsku (4:2), skvěle vyšel proti Kanadě vstup do utkání. V čase 5:57 vedl 2:0.

V páté minutě při Poulinově vyloučení přihrál Rutar za levý kruh Volrábovi, který přes stínícího Tomana překonal Maiera, a za 92 sekund proměnil přečíslení Barinka. "Začali jsme velmi dobře, měli jsme velké šance a dali dva góly. Pak ale nevím, co se stalo, Kanaďané to úplně otočili. Českému hokeji obecně nevyhovuje tvrdá hra a oni si asi řekli, že to bude jejich plán," hodnotil Barinka.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti do 18 let nestačili na Kanadu a ve čtvrtfinále MS je čeká Švédsko

Ve 12. minutě snížil z úniku Newhook a po 108 sekundách druhé části vyrovnal Holloway. V 36. minutě se navíc trefil z levého kruhu z otočky Tomasino, čímž otočil stav.

Češi drželi naději na lepší výsledek až do 52. minuty, kdy v přesilové hře zvýšil Legace z levého kruhu na 4:2. A Kanaďané si ještě vylepšili skóre. Za 86 sekund se prosadil tečí Spenceovy střely Rees a za dalších 100 sekund zakončil rychlou kombinaci Krebs.

"Nemůžeme být spokojení, prohráli jsme, ale máme alespoň čtvrtfinále a musíme do něj dát všechno, abychom postoupili dál," zakončil Barinka.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Umee (Švédsko):

Skupina A: ČR - Kanada 2:6 (2:1, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 5. Volráb (A. Rutar), 6. Barinka (Myšák, Peterek) - 12. Newhook (Rees), 22. Holloway (Tomasino), 36. Tomasino (Holloway, Pelletier), 52. Legare (Spence), 54. Rees (Spence), 55. Krebs (Cozens, Newhook). Rozhodčí: Brannare (Fin.), Morozov (Rus.) - Kilian (Nor.), Lundgren (Švéd.). Vyloučení: 8:4, navíc Pařík, Volráb - Washkurak všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 407.

Sestava ČR: Pařík - Kubíček, Kučeřík, Mlčák, Haš, A. Rutar, Volráb, Žůrek - F. Přikryl, Lang, Mužík - Raška II, Barinka, Myšák - Teplý, Toman, Peterek - Najman, Koffer, Rychlovský - Pšenička. Trenéři: Alois Hadamczik, Radek Bělohlav a Marek Židlický.

Alois Hadamczik (trenér ČR): "Jak jsme vstoupili do zápasu a jak jsme odehráli první třetinu, z toho mám velmi dobré pocity. Dobře jsme hráli i ve druhé třetině, ale co nás zklamalo, to je disciplína - udělali jsme moc faulů. Hráče, kteří hrají oslabení, to pak stojí hodně sil. Neproměnili jsme navíc šance, které jsme měli. Mohli jsme dát gól na 3:0, ten jsme nedali a z protiútoku jsme inkasovali. Byla to zbytečná chyba jedince v přesilovce, kdy nám Kanaďané odjeli a dali gól na 2:1. To jsou chyby, které když uděláte s tak velkým soupeřem, zápas ztratíte. Soupeř začal hrát hodně agresivně, protože věděl, že technicky na nás asi stačit nebude, vzhledem k tomu, že jsme dobře kombinovali. V tu chvíli někteří hráči přestali hrát, v tak velkých utkáních se ale musí chtít ukázat. Musíme mít obětavost, herní odvahu a vyhrávat souboje. Závěr už se dohrával a dostali jsme další góly. Mužstvo nicméně ukázalo charakter, hrálo s tak silným soupeřem velmi dobře."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články