Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zlínu reprezentační pauza prospěla, Berani udolali 3:2 Olomouc

Zlín porazil Olomouc 3:2 a teprve podruhé v sezoně naplno bodoval. Berani se z vítězství radovali po šesti nezdarech, i nadále jsou ale poslední. Hosté dokázali ve třetí třetině snížit z 0:3 na 2:3, vyrovnat se jim ale nepodařilo, a venku tak prohráli počtvrté v řadě.

Radost hokejistů Zlína
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Do první vážnější šance se v úvodu dostala lotyšská posila Beranů Zabusovs, brankář Lukáš si ale s jeho střelou poradil.

Další příležitosti si Zlín vytvořil při vyloučení Dujsíka, ale Honejsek, Mamčics ani Němec hostujícího brankáře nepřekonali. Na druhé straně si Kašík poradil s pokusem Knotka.

Berani otevřeli skóre v osmé minutě, když se puk se štěstím od Vopelkovy brusle odrazil do branky. Vyrovnat mohl Navrátil, ale neuspěl, stejně jako následně Krejčí. Hlavní hvězda Hanáků poté připravila šanci pro Tomečka, Kašík ale jeho střelu vyrazil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Olomouc

Zkraje druhé třetiny nezvládl manévr u mantinelu olomoucký obránce Groch a Zlín podruhé udeřil. Flynn si počkal na Sedláčka, jehož střelu Lukáš neudržel ve výstroji.

Ve 25. minutě si domácí pomohli také přesilovkou. Gazdovo zakončení od modré čáry propadlo gólmanovi Hanáků přes lapačku a skončilo v brance.

Kohouti mohli snížit po faulu Žižky, možnost Káni i ránu kapitána Ondruška ale zastavil Kašík. Zpoza bránícího Mamčicse pak zahrozil Knotek, Kašík zasáhl betonem.

Po nahození Řezníčka dorážel Káňa, branku ovšem netrefil. Náskok Beranů mohl po pasu Fryšary zvýšit Veselý, bekhendovým blafákem však Lukáše nepřehodil.

Olomouc ve 49. minutě snížila, početní převahu využil ranou do horního rohu Ondrušek. Do velké šance si poté najel Kunc, z mezikruží ale přestřelil.

Na rozdíl jediného gólu přiblížil hosty Káňa, při jehož zakončení měl Kašík zakrytý výhled. Vyrovnat ovšem Kohouti i přes závěrečný tlak nedokázali.

Berani Zlín - HC Olomouc 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Vopelka (R. Veselý, T. Hanousek), 21. P. Sedláček (Flynn), 25. Gazda (Mamčics, Honejsek) - 49. Ondrušek (J. Káňa, V. Tomeček), 56. J. Káňa (Řezníček). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3638.

Zlín: Kašík - Gazda, Mamčics, O. Němec, Suhrada, T. Hanousek, Žižka, Ferenc - Flynn, P. Sedláček, Kubiš - A. Zbořil, Honejsek, Zabusovs - Okál, Hejcman, Karafiát - Vopelka, R. Veselý, Fryšara. Trenér: Jenáček.

Olomouc: Lukáš - Groch, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa - Kucsera, J. Knotek, Klimek - Olesz, Kolouch, Strapáč - Kunc, Navrátil, Bambula. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články