Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Zlín si při oslavách poradil s vedoucí Plzní, dvakrát se trefil Bukarts

Oslavy 50 let zlínského klubu mezi elitou vyšly na jedničku. Berani si nečekaně snadno poradili s Plzní, když v sedmé minutě vedli domácí už o tři góly. Zlín nakonec zvítězil nad lídrem hladce 4:1, dvakrát se v zápase prosadil střelec Roberts Bukarts. Západočeši prohráli v sezoně teprve počtvrté v základní hrací době, Zlín si pojistil postavení v elitní desítce.

Radost hokejistů Zlína
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"V posledních zápasech jsme moc branek nedali, tak konečně nám to tam napadalo. A ve správnou chvíli," pochvaloval si kapitán Ondřej Veselý po utkání.

Zápas začal slavnostně, domácí klub ocenil své bývalé hráče, kteří v sezoně 1959/1960 vybojovali historicky první postup do nejvyšší soutěže. A pak už se šlo na věc. Berani v retro dresech oslavující padesátý ročník v nejvyšší soutěži v prvních minutách svým fanouškům připomínali právě onu zmíněnou sezonu, kdy tehdejší Gottwaldov při cestě za postupem válcoval soupeře.

Hned v první minutě tečoval za záda brankáře Svobody střelu Valenty kapitán Veselý, na něhož mohl krátce na to navázat Popelka. Zblízka ale ve velké šanci nezvedl puk nad beton plzeňského gólmana. Mrzet to ale Zlín nemuselo. V čase 5:56 rozjásal domácí fandy podruhé střelou z mezikruží Řezníček. Škodovka reagovala oddechovým časem, ani to ale nepomohlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Plzeň

Již za půl minuty zvýšil na 3:0 Roberts Bukarts a Svoboda poprvé v sezoně předčasně střídal. Do branky se postavil Hylák. Za Indiány do pauzy stihl ještě zahrozit Schleiss, zblízka ale přestřelil branku Kašíka. Silně oslabení Západočeši, kterým v sestavě chyběli obránci Kadlec, Pulpán, Čerešňák a útočníci Hollweg, Preisinger a Kodýtek na tom byli zle.

Domácí vedení v prostřední třetině tuze bránili, převaha Plzně sice byla znát, snížit se však hostům nepodařilo. Naopak šanci zvýšit měl Bukarts, svůj únik v oslabení ale nezakončil ideálně. Na druhé straně byl blízko brance Gulaš, ani nejproduktivnější hráč soutěže se ale neprosadil. "Už mockrát jsme si takové zápasy dokázali zkomplikovat, dnes to bylo konečně v poklidu," oddechl si Veselý.

Až ve třetí části se hosté rozjeli, při vyloučení Ference trefil tyčku Kracík, následně Mertl s Rubnerem nezakončili do prázdné branky. Poté už Škoda zřejmě rezignovala. Zbytečné fauly ji připravily o veškerou naději na zdramatizování zápasu, při hře pět na tři navíc čtvrtou branku Beranů přidal Bukarts. O čisté konto přišel Kašík v závěru. Taktéž při dvojnásobné početní výhodě se trefil Kratěna.

Aukro Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Veselý (Fořt, Valenta), 6. Řezníček (Kubiš, Fořt), 7. Roberts Bukarts (Honejsek, D. Šťastný), 55. Roberts Bukarts (Nosek, Honejsek) - 58. Kratěna (Schleiss, Kracík). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:4, navíc Honejsek (Zlín) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4502.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Matějíček - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Kubiš, Fořt, Veselý - Ondráček, Popelka, Šlahař - Fryšara, Sedláček, Klhůfek. Trenéři: Robert Svoboda a M. Hamrlík.

Plzeň: M. Svoboda (7. Hylák) - Jones, D. Sklenička, Kaňák, Moravčík, Holý, J. Kindl - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Kratěna, D. Kindl - Kantner, Stach, P. Straka - Pour, Kracík, Rubner. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Hlasy trenérů po zápase Aukro Berani Zlín - HC Škoda Plzeň:

Martin Hamrlík (Zlín): "Pro nás to byl perfektní zápas, z každé šance jsme dali gól. Rozhodla druhá třetina, ve které Plzeň nedala gól na 3:1. Mužstvo si stále více věřilo, jak ubíhal čas. Přidali jsme čtvrtý gól a bylo hotovo. Diváci si slavnostní zápas užili a jsme rádi za tři body. Škoda, že nemáme v sezoně více výročních zápasů."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Rozhodlo prvních sedm minut, to je jasné. Zlín měl výborný nástup a pohyb, zatímco my jsme byli ještě na cestě v autobuse. Hra se poté opticky vyrovnala, otázkou ale je, jestli tím, že jsme se zlepšili, nebo Zlín polevil. Každopádně své šance jsme neproměnili a Zlín po zásluze vyhrál."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články