Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlín odvrátil konec série s Mladou Boleslaví. Pátý duel zařídil v prodloužení Okál

Bruslaři zase kousali a byli nepříjemní, ale Zlín part zvládl. Ve druhém utkání doma Berani zvítězili 2:1 v prodloužení a tato série předkola play-off extraligy se ještě přesune na led Středočechů za stavu 2:2 na zápasy. V čase 68:33 to na sebe vzal Zdeněk Okál, když po neproměněné šanci Lukáše Pabišky vzápětí předvedl individuální akci, kterou překonal gólmana Jana Růžičku střelou mezi betony.

Hokejisté Zlína slaví branku v předkole play-off
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zápas, v němž domácí hráči odvraceli konec sezony, od prvních minut v žádném případě diváky nenudil. Už v úvodní minutě vypálil nebezpečně Klepiš a ukázal, že Bruslařský klub nebude jen bránit.

Hrdinou čtvrté minuty se stal zlínský obránce Valenta. Nejprve se nečekaně dostal do blízkosti branky hostů, ale Růžičku nepropálil. Vzápětí zlomil hůl a umožnil sólo Vondrkovi, kterého ale vychytal Kašík.

Přesto šli do vedení hosté. Ve středním pásmu bleskově otočili hru, dostali se do přečíslení a žabičku Šťastného usměrnil do sítě Martin Procházka. "Byla to krásná akce, hlavní podíl na gólu má nahrávač," pochválil střelec jediného boleslavského gólu Davida Šťastného.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. utkání předkola play-off Zlín - Mladá Boleslav

Zlín ale nakonec zúročil svoji nátlakovou hru, v přesilovce po obléhání Růžičkovy branky dotlačil puk za čáru Fořt. "Byla to nepřehledná situace, puk se tam nějak natlačil a skončil za čarou, trochu k tomu pomohlo i štěstí," uvedl zlínský útočník Tomáš Fořt.

Gól do šatny ale hráčům Mladé Boleslavi neublížil. Hodně bruslili, byli nebezpečnější směrem ke Kašíkově brance a drželi domácí dost daleko od vlastní branky. Nicméně vyložené šance tento styl hry nepřinášel. Až na jednu výjimku: ve 30. minutě se po přečíslení dvou na jednoho dostal před Kašíka Klepiš, ale šanci neproměnil.

Zlínskou naději na vedoucí gól zmařila tyč boleslavské branky, kterou rozezvučela Šlahařova bomba. Řezníčkovu ránu podobného kalibru spolehlivý mladoboleslavský gólman vyrazil do rohu kluziště.

Ve třetí třetině se přece jen více tlačili do koncovky domácí. V 46. minutě měl před sebou Sedláček prázdnou branku, ale nedokázal usměrnit puk mezi tyče. Zlínský tlak s přibývajícím časem rostl, společně s tím se ale zpevnila defenziva Mladé Boleslavi. Nicméně postupový gól měl na hokejce Skalický, jenže Kašík jeho bekhendový pokus zlikvidoval.

Zápas poprvé v sérii dospěl do dvacetiminutového prodloužení v klasickém počtu pěti proti pěti. V něm měl velkou šanci hostující Pabiška, ale z protiútoku vzápětí skóroval Okál a vynutil tak "ševcům" rozhodující pátý duel.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 4. zápas:

PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Fořt, 69. Okál (Dufek) - 14. M. Procházka (D. Šťastný, Žejdl). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - J. Svoboda, D. Klouček. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4624.

Sestavy:

Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, M. Zbořil, Valenta - Dufek, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - L. Krejčík, P. Sedláček, Okál - Š. Kratochvil, Popelka, E. Kulda. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a R. Hrazdira.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Dlapa, Kurka, Němeček, Kovačevič, Bernad - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, M. Procházka - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Robert Svoboda (Zlín): "Tomuto zápasu stejně jako celé sérii chybí jen více branek. Pořád je to úporný boj, na hráčích je už vidět, že síly ubývají. My jsme dnes hráli o všechno, jsme rádi, že jsme mohli potěšit naše fanoušky bojem, který pro nás skončil vítězně."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Zápasy se Zlínem jsou pořád stejné a jen bych se opakoval. Je to urputný boj, v němž se šance střídají na obou stranách. To jsem říkal už včera a platí to i dnes. V tomto čtvrtém duelu byli šťastnější domácí. Rozhodne nedělní zápas a já si myslím, že to tak bude spravedlivé."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články