Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zlín dal Vítkovicím lekci z produktivity a po dvou prohrách uhájil doma tři body

V souboji dvou týmů, které čekaly dva zápasy na výhru, byl úspěšnější Zlín. Ve 23. kole hokejové extraligy porazil doma Vítkovice 2:1. Berani dali zapomenout na předchozí zápas doma s Karlovými Vary, ztracený dvě sekundy před závěrečnou sirénou. Skóre z úniku v oslabení otevřel Bedřich Köhler, k němuž se poté přidal Pavel Kubiš. O snížení se už jen postaral Alexandre Mallet.

Obrana Zlína v čele s Liborem Kašíkem proti Dominiku Lakatošovi
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Porazili jsme silného soupeře. Po nešťastné porážce z minulého zápasu jsme navázali na způsob hry, dnes za to hráči byli odměněni vítězstvím. Škoda branky po standardce, vytvořila se v nás obava, abychom to zvládli, ale povedlo se a jsme za to rádi," uvedl zlínský trenér Robert Svoboda.

Zlínští ve výročních dresech oslavujících třicet let od vzniku berana, který je i nyní v jejich logu, vstoupili do utkání smolně. Hned v prvním střídání se zranil elitní obránce Nosek a ze hry odstoupil. "David Nosek byl na vyšetření, teď už i za námi v kabině, nejedná se o nic vážnějšího," uvedl kouč Svoboda po utkání.

Defenziva domácích jakoby zaskočena touto ztrátou udělala v úvodní třetině mnoho chyb. Bezbrankový stav držel brankář Kašík, jehož duel zastihl v dobré formě. Zblízka na něj nevyzrál Werbik, později nájezdem z boku ani Mallet. Za Zlín měl možnost Köhler, proti jeho prudké střele ale strážce hostující branky Svoboda včas vystrčil beton.

"V první třetině jsme byli pohyblivější, měli jsme mírný tlak, tím ale výčet pozitiv končí. Dnes jednoznačně rozhodla naše neproduktivita, bylo to žalostné. Měli jsme jen nějaké pološance, chyběl nám důraz do branky, nějaká ta dravost. Dorážky, teče... Vše jsme korunovali našimi neproduktivními přesilovými hrami," prohlásil asistent trenéra Vítkovic Darek Stránský.

Do prostředního dějství vstupovali Ostravané s výhodou jednoho muže v poli, ale rozbor svého soupeře z jeho minulého utkání nejspíše neudělali poctivě. Stejně jako v neděli proti Karovým Varům získal Köhler v oslabení puk, pláchl obraně a se štěstím o Svobodův beton poslal Berany do vedení. V tu dobu přitom uběhlo ze druhé části pouhých 29 sekund.

Opatrný hokej čas od času oživilo nějaké vyloučení, popřípadě potyčka mezi Honejskem a Schleissem. Až ve 38. minutě opět udeřili domácí. Při vyloučení Černého tečoval nahození Řezníčka mimo dosah vítkovického brankáře Kubiš - 2:0.

Výkon hostí ve třetí třetině však nebyl takový, aby si ze Zlína odvezli nějaký bod. Při čtyřminutovém oslabení se obrana Beranů možná ani nezapotila, přehazování puku mezi oběma týmy nakonec poklidně směřovalo k výhře domácích. Vítkovičtí sice ještě snížili po dorážce Malleta v 56. minutě, víc už ale nestihli.

Zlín tak doma vyhrál teprve podruhé z osmi duelů v sezoně a poprvé to bylo za tři body. "Doma máme velmi špatnou bilanci, víme to. Zase jsme si na konci nechali dát zbytečně branku, ale naštěstí je z toho i tak výhra. Power-play soupeře jsme uhráli solidně, gól jsme nedostali, takže super," radoval se útočník Bedřich Köhler.

PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Köhler, 38. Kubiš (Řezníček, Herman) - 56. Mallet (Dočekal, Werbik). Rozhodčí: Kika, Micka - Lederer, Hlavatý. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

Sestavy:

Zlín: Kašík - D. Nosek, Řezníček, Ferenc, Suhrada, Gazda, M. Novotný, Dluhoš - Karafiát, Herman, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dobiáš, P. Sedláček, Kubiš - Ondráček, Poletín, Václavek. Trenér: Robert Svoboda.

Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, R. Černý, P. Trška, Koch - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - Dej, Marosz, Ryšavý - Šišovský, J. Mikyska, Dočekal - Mallet, Werbik, Lednický. Trenér: Trličík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články