Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pardubice promrhaly dvoubrankové vedení, derby patří Hradci Králové

Východočeské derby nabídlo skvělou atmosféru i výsledkový obrat. Hostující Pardubice vedly v 8. kole extraligy před koncem druhé třetiny už o dva góly, ale Hradečtí duel otočili na vítězných 5:2. Perret nastartoval domácí ještě před druhou přestávkou, v závěru přidali další čtyři trefy a po výhře poskočili na druhé místo tabulky.

Utkání Hradec Králové – Pardubice
zdroj: ČTK autor: David Taneček

První třetina tak trochu demonstrovala, že se poměry ve východních Čechách možná mění. V posledních letech bylo Dynamo otloukánkem derby, Hradec byl jednoznačně úspěšnější a Pardubičtí bojovali o udržení elitní soutěže. Jenže po nástupu majitele Petra Dědka a jeho investic do kádru je to jinak. Zvučnější kádr má Dynamo.

Na ledě to také bylo vidět. Hradec však držel – stejně jako ve středu ve střetu s podobně silným Třincem – skvěle chytající brankář Lukeš. V úvodní části chytil minimálně tři jasné šance hostů. Dvakrát na něj nevyzrál Říčka, asi nejlepší hráč na ledě, poté Cienciala ani kapitán Nakládal. Stejně dopadl také Musil, další tahoun ofenzivy Dynama.

První třetinu Mountfield nakonec ustál. Jenže po změně stran už to bylo jinak. První ranou pro domácí bylo nevyužití velké šance. Francouz Perret jel sám na gólmana Kloučka, který tentokrát dostal příležitost před Frodlem, puk mu však mezi betony neprohodil.

Klouček se navíc stal hrdinou i dalšího klíčového okamžiku. Ve 25. minutě skvěle vyhodil puk o mantinel, poté ho sebral Paulovič, který poslal přihrávku před bránu Poulíčkovi. Lukeš už tentokrát neměl šanci. Královéhradečtí navíc ve 36. minutě inkasovali podruhé. Cienciala tečoval bruslí Mikušovo nahození a puk projel do sítě. Hradečtí se však zvedli, půl minuty před koncem třetiny skóroval Perret.

Bylo to asi znamení, které se v poslední části proměnilo ve velké úsilí. Zápas gradoval, už tak perfektní tempo se změnilo až na zběsilé. Našlapané tribuny dodaly zápasu grády. A Hradečtí se vzepřeli roli papírového outsidera. Skóre otočili během 15 sekund. Nejprve obránce Blain v přesilovce poslal puk na bránu, ten prolétl klubkem těl a zapadl do sítě. O pár okamžiků později dal Hradec výstavní gól, když Lalancette skvělou přihrávkou našel Kellyho Klímu, jenž puk zvedl nad Kloučkův beton.

Hosté se hnali za vyrovnáním, ale domácí byli ohromně obětaví. Lukeš chytal skvěle, při Říčkově střele mu však pomohla tyč. Navíc jim v 53. minutě vyšel protiútok. Obránce Jank vystřelil nečekaně a zvýšil na rozdíl dvou gólů. Domácí pak přidali ještě jednu trefu v power-play Dynama a bylo jasno.

8. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 5:2 (0:0, 1:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 40. Perret, 46. Blain (Lev), 46. Kelly Klíma (Lalancette), 53. Jank 60. Lalancette (Perret, Oksanen) - 25. Poulíček (Paulovič, Klouček), 36. Cienciala (J. Mikuš, Robertson). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 5334.

Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, Gaspar, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank - Smoleňák, Cingel, Jergl - Kelly Klíma, Lev, Orsava - Perret, Lalancette, Oksanen - R. Pilař, Koukal, Lamper. Trenér: T. Martinec.

Pardubice: Klouček - Košťálek, Robertson, Nakládal, J. Mikuš, J. Kolář, Vála, Hrádek - Cienciala, A. Musil, Říčka - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Hecl - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články