Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítkovice udolaly Olomouc, znovu se trefil Lakatoš

Těsný duel mezi Vítkovicemi a Olomoucí patřil ve 38. kole extraligy domácím Ostravanům. Hosté sice vedli po zásahu Davida Ostřížka, ale o obrat na 2:1 se postarali Dominik Lakatoš v přesilovce a Jan Hruška. Vítkovičtí odskočili Moře na rozdíl tří bodů a jsou desátí, Hanáci drží poslední postupovou příčku do play-off.

Utkání Vítkovice – Olomouc
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Měl jsem trochu obavu za stavu 0:1, že se přes to nepřehoupneme. Ale tvrdou prací jsme si pro to šli. Ve speciálních formacích jsme udělali hodně práce," prohlásil vítkovický kouč Miloš Holaň.

Už i s uzdraveným exvítkovickým kapitánem Oleszem byla Olomouc v úvodu utkání nebezpečnější. Domácí sice soupeře v první části dvojnásobně přestříleli, ale i tak větší hrozbou byly pokusy Hanáků. Burian však zblízka bekhendem minul branku a možná ze dvou kroků nepropasíroval puk za záda Svobody ani Ostřížek, který měl vzápětí po dobře sehraném přečíslení hostů i čas na zamíření, ale opět vynikl vítkovický gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Olomouc

Ostřížek se dočkal až do třetice, ale gólovou akci parádní zpětnou přihrávkou zpoza branky vymyslel ve 22. minutě Kolouch. Ostřížek zblízka zavěsil i s tečí o Svobodovu ruku do odkryté klece.

Olomouc si náskok dlouho neužila. Ondrůšek šel vzápětí na trestnou lavici a přesilovku rychle svou sedmnáctou trefou sezony využil Lakatoš. "Nebylo to poprvé, co jsme takto hned inkasovali. Tam se zápas přiklonil na stranu Vítkovic," řekl olomoucký útočník Rostislav Olesz.

Jedinečnou šanci pak Hanákům nabídl Kalus, po jehož ostrém zákroku u mantinelu měli hosté šestiminutovou přesilovku pět na čtyři. Sehráli ji ovšem mizerně, aniž by soupeře přivedli do úzkých. Jen 15 sekund poté, co se Vítkovice vrátily do plného počtu, Valentovu ležérní rozehrávku vypíchl Fridrich a jeho výpad dokončil dorážkou Hruška.

"Jejich obránce o mně asi nevěděl, protože pro ten puk nejel úplně naplno. Měl jsem sílu, zkusil jsem to dojet a vystihl jsem nějak rozehrávku, dostal jsem se před gólmana a Hrouda (Hruška) to tam zametl výborně," popsal rozhodující akci Petr Fridrich.

Více gólů už nepadlo. V třetím dějství k nim bylo už jen minimum možností. Domácí se soustředili na ubránění výsledku a soupeř jejich defenzivu ničím neotevřel. Hosté se v závěru dostali ke krátké power-play, ale vyjma jednoho závaru před Svobodou se k ničemu nebezpečnému nepropracovali.

"Ve druhé třetině tam byla dlouhá přesilovka, kde jsme neměli ani střelu. Tam se to zlomilo. Pak jsme dostali z protiútoku gól na 1:2 a trápili jsme se dál. Nemohli jsme se udržet na puku a bojovali sami se sebou. Kdyby přišel gól na 2:0, byl by to jiný zápas," mínil Olesz.

38. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Lakatoš (J. Hruška, Svačina), 31. J. Hruška (Fridrich) - 22. Ostřížek (Kolouch, Kucsera). Rozhodčí: Pešina, M. Sýkora - Malý, Pešek. Vyloučení: 6:4, navíc M. Kalus (Vítkovice) 10 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Bez diváků.

Vítkovice: M. Svoboda - R. Polák, Pyrochta, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Irgl, Dej, L. Krenželok - Schleiss, J. Mikyska, Fridrich - Dočekal, Werbik, M. Kalus. Trenér: Holaň.

Olomouc: Konrád - Dujsík, Švrček, Škůrek, Valenta, A. Rutar, Ondrušek, Vyrůbalík - Klimek, Nahodil, J. Káňa - Kucsera, Kolouch, Ostřížek - Bambula, J. Knotek, Burian - Olesz, Handl, Strapáč. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články