Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vítkovice si spravily chuť a v Liberci se vrátily na druhou příčku

Vítkovice zareagovaly na porážku na ledě Plzně a v Liberci slavily po vítězství 4:1. Hosté vedli po brance Rostislava Olesze, a přestože Marek Kvapil dokázal také v přesilovce srovnat, Ostravané o minutu později znovu Bílým Tygrům odskočili. Ve třetí třetině přidali Vítkovičtí další dva góly a posunuli se na druhé místo. Jedenáctí Severočeši ztrácí na desátou Spartu čtyři body.

Radost hokejistů Vítkovic
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Úvod zápasu se nesl v oboustranně opatrném duchu. Tygři ale velmi brzy přidali a první třetinu jasně ovládli. I díky výbornému Bartošákovi se však do vedení nedostali, neprosadili se aktivní Bakoš, Derner ani Jelínek.

Ve druhé třetině pokračoval tlak Liberce, ale Bartošák čaroval. Neuspěl Vantuch, tváří v tvář pak Bakoš. Hosté se z tlaku vymanili až v polovině utkání a hned se dostali do vedení. Pohotový Olesz dorazil v přesilovce Květoňovu střelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Vítkovice

Domácí se ale rychle oklepali. O tři minuty později stál na konci přesilovkové kombinace Kvapil a vyrovnal. Nerozhodný stav však netrval dlouho, již o minutu později neudržel Will Kucserovu střelu a Zdráhal zajistil hostům opět vedení.

V závěru třetiny se hosté dvakrát provinili hrou vysokou holí a Tygři dostali dlouhou výhodu přesilovky pět na tři. Nejblíže k vyrovnání byl po skvělé individuální akci Bakoš, ale trefil jen tyč.

"Když tým nedá gól v přesilovce pět na tři, tak většinou neuspěje. Dnes ale klobouk dolů před gólmanem soupeře, ale i tak prostě musíme dát gól. Já sám osobně jsem měl tolik šancí, ale nedal jsem...," litoval Martin Bakoš. Bartošáka zkoušel překonat i netradičně, při zakončení střílel s hokejkou mezi nohama. "Chtěl jsem ho nějak překvapit. Trefil jsem tyčku, on nereagoval," uvedl.

Domácí si část přesilovky přenesli do třetí třetiny, ani po přestávce ale Bartošáka pokořit nedokázali. I nadále byli aktivnější, ale na jejich hokejky se postupně vkrádala nervozita a křeč. Při Vantuchově vyloučení ještě udržel Severočechy ve hře Will, který zlikvidoval Trškovu střelu.

V 54. minutě se obranou hostí protáhl Ordoš a po jeho akci zakončoval Jašek, opět jen do tyče. V následné přesilovce se několikrát zaskvěl Bartošák. Zmar domácích podtrhl v 57. minutě Dej, který z brejku překonal Willa potřetí.

Trenér Pešán, který se poprvé od návratu z juniorského mistrovství světa postavil na libereckou střídačku, pak sáhl k dlouhé power play, kterou ještě umocnilo vyloučení na straně Vítkovic. Domácí se ale neprosadili, naopak do prázdné branky pečetil výhru hostů Květoň.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Kvapil (P. Jelínek, Ševc) - 31. Olesz (D. Květoň, Trška), 35. P. Zdráhal (Kucsera, Kolouch), 57. Dej, 60. D. Květoň (Olesz). Rozhodčí: Roman Svoboda, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:10. Využití: 1:1. Diváci: 5275.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Kolmann, Šmíd, Jánošík, Derner - Lakatoš, Redenbach, L. Krenželok - Bakoš, P. Jelínek, Kvapil - Ordoš, Bližňák, Jašek - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Vítkovice: Bartošák - Klok, Sloboda, Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška - Olesz, Lev, Dej - D. Květoň, Roman, Tybor - Kucsera, Kolouch, Bartovič - Kurovský, Jáchym, Szturc - P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Hlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Dnes to byl z mého pohledu souboj našeho týmu proti Patriku Bartošákovi a jeho brankové konstrukci, který jsme prohráli. V závěru pak soupeř ujel z jednoho brejku, který jsme špatně sehráli. Doufám, že si schováváme šťastnější chvíle na úplný závěr sezony."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Od první přesilovky, respektive našeho oslabení, jsme se dostali pod enormní tlak. Domácí si vytvářeli mraky šancí. Musím pochválit kluky za obětavost, zejména v oslabení. Samozřejmě musím vyzdvihnout výkon Patrika Bartošáka. Se třemi body jsme samozřejmě spokojeni."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články