Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vítkovice proti trápící se Spartě ukončily sérii porážek, rozhodl Krenželok

Vítkovice zdolaly Spartu 3:2, když o jejich výhře rozhodl ve 47. minutě útočník Lukáš Krenželok. Domácí tak přerušili šňůru čtyř proher, naopak Pražané prohráli v soutěži devátý z posledních deseti zápasů.

Utkání Vítkovice - Sparta
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Dá se říct, že jsme pořád vedli. Ve druhé třetině jsme udělali fauly, celkově byla druhá třetina nervózní. Jestli jsem dobře viděl, tak jsme to vytahovali z brankové čáry. Byl to náš bojovný výkon a jsme rádi, že jsme ty tři body urvali. Už jsme to potřebovali," řekl Krenželok.

Sparta, povzbuzena úterní výhrou ve Švédsku, prověřila hned ve druhém střídání brankáře Stezku, Horák jej ale nepřekonal a hosté následně kapitulovali jako první.

Salák měl už po Chlánově nebezpečném pokusu štěstí, že mu puk nezapadl za záda, ale kotouč stejně po odrazu od zadního mantinelu dopravil do branky důrazný Bernovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Sparta

Do druhé části vstoupila aktivněji Sparta a výsledkem toho byl vyrovnávací gól, kterého po úniku dosáhl Dvořáček v pádu patrně vlastní bruslí.

Vyrovnaný stav ovšem nevydržel ani jedno střídání a už po 26 sekundách prudkou ranou zápěstím skóroval Rus Solovjev.

Hosté pak na Stezku znovu dotírali v přesilovce a po dorážce ze skrumáže zazvonila i tyčka vítkovické branky, před níž pak kotouč chvíli nebezpečně tancoval.

Těsně po nevyužité šanci domácího Bukartse si Sparta spravila chuť v 36. minutě exvítkovickým Pavelkou, který po přihrávce zpoza brány zaznamenal svůj první gól v sezoně.

A hned záhy málem hosté obrátili skóre, ale Horák ztroskotal na Stezkovi. Stejně dopadl na druhé straně po přečíslení dvou na jednoho i vítkovický Bukarts.

Také potřetí ale Vítkovice převážily skóre na svou stranu. Poté co zakombinovali Lakatoš s Hruškou, zblízka dokončil akci ve 47. minutě Krenželok.

Sparta přidala, Řepík a Chlapík si ale se Stezkou neporadili a domácího brankáře nezaskočila ani nečekaná přihrávka z vlastních řad, která mohla skončit vlastním gólem. Ani přes tlak při závěrečné power-play už se hosté vyrovnání nedočkali.

"Nemyslím si, že jsme byli horším týmem. Utkání bylo vyrovnané. Jednou měl tlak soupeř, v jiných pasážích jsme tlačili pro změnu my. Ve třetí třetině jsme bohužel inkasovali o branku víc, proto jsme prohráli," řekl Tomáš Pavelka.

HC Vítkovice - Sparta Praha 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Bernovský (Lednický, Chlán), 27. Solovjov (Chlán), 47. L. Krenželok (Lakatoš, J. Hruška) - 27. Dvořáček (D. Kaše, T. Pavelka), 36. T. Pavelka (Dvořáček, Vitouch). Rozhodčí: A. Jeřábek, Veselý - Bohuněk, Gerát. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4225.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Kalus, Dej, R. Bondra - Fridrich, Marosz, Bukarts - Lednický, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Sparta: Salák - Pogorišnyj, Matuškin, Moravčík, Mikliš, Polášek, T. Pavelka, R. Jeřábek - Chlapík, Sobotka, D. Kaše - Řepík, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad - Konečný, Z. Doležal, Jandus. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články