Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice po odložení přípravy již trénují, zatím však bez Poláka z Dallasu

Příprava hokejových týmů není bez háčků. Nejdříve hokejisté Vítkovic odložili kvůli preventivním opatřením začátek přípravy na ledě, nakonec ji zahájili po negativních koronavirových testech hráčů, trenérů a členů realizačního týmu o den dříve. Kdo zatím chybí, je hvězdná posila z Dallasu Roman Polák i další obránce Jesse Dudas.

zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Sešlo se 26 hráčů na ledě. Šedesát minut trénink. Ve vysoké intenzitě hned od začátku, protože volno bylo krátké a hráči byli jasně připraveni. Ode dneška začínáme trénovat na ledě. Na prvním tréninku jsme byli celé mužstvo, od pátku trénujeme dvoufázově nebo po skupinách, tak jak to bývá tradiční," popsal plány hlavní trenér Mojmír Trličík.

Program musel předposlední celek uplynulého ročníku extraligy kvůli koronaviru měnit. "Tím, že jsme nezačali v pondělí, tak se trénuje i přes víkend. První fáze je tedy taková, že se devět dní, včetně dvojzápasu v rámci poháru, jede v jednom bloku na ledě a samozřejmě také v posilovně," podotkl kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovice jsou na ledě, Polák zatím trénuje individuálně

Polák, který se už před podpisem tříleté smlouvy s Vítkovicemi vzdal dohrávky sezony NHL v dresu Stars, se připojí v příštím týdnu. Kanaďan reprezentující Maďarsko Dudas doléčuje zranění.

"S Romanem jsme byli domluveni, že se k nám připojí ve druhém týdnu přípravy na ledě, takže od pondělí bude trénovat s námi. Jesse Dudas by měl přiletět 16. srpna s tím, že doléčuje zranění z individuální přípravy, ze které má problém se zády. Jinak jsou všichni přítomni a zdravotně připraveni," řekl Trličík.

Roman Polák
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Franklin II

Nechyběl naopak útočník Rostislav Marosz, který bude hostovat do konce ledna z Kladna. Posilami jsou vedle Poláka a Marosze útočníci Zbyněk Irgl (Olomouc), Lukáš Krenželok (Liberec), Josef Mikyska (Trenčín) a obránci Patrik Koch (Košice) a Jakub Kubeš (Přerov). Z kádru, který na konci sezony bojoval o záchranu, odešli z ofenzivy mimo jiné Ondřej Roman (Ilves Tampere), Roberts Bukarts (Čerepovec) či z obrany kapitán Jan Výtisk (Litoměřice).

"Nepočítáme s žádnými změnami, ale jak se situace každým dnem i ve společnosti vyvíjí a mění díky koronaviru, tak se samozřejmě může stát, že nějaká změna může nastat, ale moc s tím nepočítáme," dodal Trličík. První přípravný duel čeká tým v úterý ve Zlíně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články