Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve Zlíně se nevyhrává, narazila tam i Plzeň a veze si domů čtyři góly

Hokejisté Zlína potvrdili, že se jim před vlastními fanoušky daří. Z posledních osmi extraligových zápasů doma v devíti bodovali, výhra nad Plzní 4:0 byla jejich sedmou výhrou v úspěšné domácí sérii a dvěma góly se o ni nejvíce zasloužil Antonín Honejsek a gólman Libor Kašík udržel díky 32 úspěšným zákrokům poprvé v sezoně čisté konto. Zato Plzni se na ledech soupeřů nedaří, prohrála počtvrté za sebou.

Antonín Honejsek se raduje z gólu proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Rozhodujícím faktorem byl brankář Kašík. Plzeň byla velmi nebezpečná, měli jsme i kus štěstí. Musím ale pochválit celý tým, poslední dvě utkání dřel. Jsme spokojení, že do reprezentační přestávky jdeme s vítězstvím," řekl asistent trenéra Zlína Martin Hamrlík.

Jako první zahrozili hosté, Gulaš ale Kašíka nadvakrát nepřekonal. Zlín zanedlouho přišel o útočníka Okála. Soupeřovo nahození jej trefilo přímo do obličeje a hřiště opustil v doprovodu záchranářů. V páté minutě se Berani ujali vedení. Po vyhraném buly prostřelil Frodla Dufek.

Na druhé straně se uvolnil Pour, Kašík jeho pokus zastavil. Ve velkých šancích se ocitl Honejsek. Nejprve po přihrávce Kubiše trefil tyč. Poté už však mířil přesně a přidal druhý zlínský gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Plzeň

Potřetí domácí skórovali na začátku druhé třetiny. Pas Hermana z pravé strany usměrnil do sítě Sedláček. Snížit se pokoušel Rob, Kašík vytáhl zákrok vyrážečkou. Poradil si i s vyloženými možnostmi Němce a Zdráhala. Prvně jmenovaný neuspěl ani po přesilovkové ráně z voleje.

Indiáni byli dopředu hodně nebezpeční, selhávali ale v koncovce. Heřmana zakončujícího z mezikruží vychytal pohotový Kašík. Zlínský náskok mohl zvýraznit Řezníček, odkrytou část Frodlovy branky ale minul.

Druhý gól v utkání zaznamenal Honejsek. Novopečený otec ve 44. minutě dorazil za Frodla střelu Claireauxe. "Narození dítěte máte pořád v hlavě, ale není to o tom, že je něco špatně. Naopak je to skvělé. Musím hrozně moc poděkovat přítelkyni. Fanoušci sice vyvolávali moje jméno, ale já si vždycky vzpomněl na ni," řekl Honejsek.

Třetí část také okořenila bitka mezi Kubišem a Jankem. Do samostatného úniku se pak ještě dostal Herman, plzeňského brankáře však nepřekonal. 

"Utrpěli jsme další porážku, venku nyní prohráváme. Tentokrát to ovšem byla v mých očích jiná Plzeň. Na ledě jsme nebyli horším týmem, o výsledek jsme byli ochotní se porvat. Zlín byl nicméně efektivnější," uvedl asistent trenéra Plzně Jiří Hanzlík.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Dufek (Claireaux), 16. Honejsek (Kubiš), 24. P. Sedláček (Herman, Řezníček), 44. Honejsek (Claireaux, Ferenc). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Rampír, Axman. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4706.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, M. Novotný, Řezníček, Buchta - J. Ondráček, Fořt, Köhler - Fryšara, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - Gazda, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, L. Kaňák, Jánošík, Vráblík, Jank, od 48. navíc M. Houdek - Gulaš, Mertl, P. Zdráhal - Pour, Kodýtek, Kantner - Rob, Kolda, V. Němec - Vracovský, M. Heřman. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články