Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

V repríze finále jede Sparta do Liberce, Litvínov zase do Třince

Praha - Šlágrem třetího kola extraligy bude zajisté repríza finále jarního play-off mezi domácím Libercem a Spartou. Další vzpomínkou na nedávné boje o titul bude souboj mezi třineckými Oceláři a loňským mistrem z Litvínova. O první extraligové body budou usilovat Pardubice, Karlovy Vary a Plzeň. Přímý přenos utkání Liberec - Sparta sledujte na ČT sport a našem webu od 17:00.

"Minulou sezonu jsem v Liberci sice nebyl, ale vím i z Plzně, jak jsou zápasy se Spartou vyhrocené. Zároveň to bude první extraligový zápas v Liberci v sezoně, určitě přijde hodně diváků a utkání bude mít velmi pěknou atmosféru. Osobně se těším moc, budu poprvé hrát doma za Liberec a k tomu jsem ještě v minulosti ve Spartě působil, což je pro mě taková třešnička na dortu," řekl liberecký útočník Mário Bližňák.

Sparta završí úvodní třízápasový blok venkovních zápasů. Dosud z něj vytěžila čtyři body. "Liberec přes obměnu kádru opět patří mezi kandidáty na titul, ale my se chceme soustředit hlavně na svůj výkon a neřešit, zda je to odveta za finále, či nikoliv. Musíme zlepšit disciplínu, neboť ta byla v prvních dvou utkáních velice mizerná. Pokud to zvládneme, můžeme pomýšlet na vítězství," věří Zdeněk Moták, asistent trenéra Jiřího Kalouse, který je s reprezentací v zámoří na Světovém poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Liberec

Repríza finále také v Třinci

Duel finalistů ze sezony 2014/15 se odehraje v Třinci, který je po dvou vítězstvích na druhém místě. Po trápení z celé předchozí sezony se Ocelářům úvod nového ročníku náramně vydařil. "Přáli jsme si chytit první kola, to se zatím daří. Je to dobrý základ, ale nesmíme polevit," řekl kouč Vladimír Kýhos, kterého čeká zápas proti mateřskému klubu.

Litvínov po výhře v Olomouci dostal doma šest branek od Zlína (3:6) a má co napravovat. "Snad jim přerušíme sérii výher, každá série jednou končí, tak jim to doufám překazíme hned zkraje. Budeme se snažit bojovat a přivézt nějaké body z Třince a poté to potvrdit doma lepším výkonem," uvedl útočník Viktor Hübl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Třinec

Zlín je velmi produktivní

Zlín je po dvou kolech s devíti vstřelenými góly nejproduktivnějším týmem extraligy. "Nebývá zvykem, že bychom si v úvodu soutěže vedli tak dobře střelecky. V každém případě jsme spokojeni s naším útočným pojetím, na druhou stranu bychom mohli dostat méně gólů," poznamenal kouč Rostislav Vlach. "Předpokládám, že soupeř bude hrát jednoduchý hokej s přímým tahem na branku. Pokusíme se opět prosadit útočným pojetím hry," dodal Vlach k utkání s Vítkovicemi.

Ostravanům bude ve Zlíně znovu scházet Kucsera, který je zraněný po pátečním duelu se Spartou. Týmu se tak rozpadla hned v úvodu přesilovková formace. "První dva zápasy nám ukázaly, kde nás trochu tlačí bota. V obou případech jsme vedli 2:0 a nedokázali to udržet. Ve druhých třetinách jsme se dostali do problémů," připomněl vítkovický trenér Jakub Petr.

Olomouc si páteční domácí ztrátu bodů s Litvínovem vynahradila plným ziskem v Mladé Boleslavi. Hanáci tam předvedli výkon, na jakém by znovu chtěli stavět. "Čili vycházet z poctivé a zodpovědné defenzivy. Nebylo to úplně bez chyb, ale znovu nás podržel Konrád. Snad nás to teď trošku zklidní a proti Pardubicím na to navážeme," řekl asistent Jan Tomajko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Chomutov

Připíšou si první body Pardubice, Vary a Plzeň?

Pardubice ještě nebodovaly. "Týmu by obrovsky pomohlo, kdyby v úterý urval vítězství. Chceme podržet současnou sestavu, ať má stabilitu. Nechceme míchat složením jednotlivých řad jen proto, že jsme dvakrát prohráli," uvedl kouč Peter Draisaitl.

Výrazně posílená Kometa výsledkově naplňuje roli favorita a bez ztráty bodu je lídrem soutěže, což chce potvrdit i proti Mladé Boleslavi. "Naši hru ale zatím provází i hodně nedostatků, k úspěchům nám dopomohlo i štěstí. V úvodu soutěže je každé vítězství hodně cenné. Musíme se připravit na soupeře, které má v týmu několik výrazných individualit, dobře bruslí," řekl asistent brněnského trenéra Martin Pešout.

Ke stoprocentně úspěšným patří zatím i Chomutov, který přivítá Plzeň. Ta hrála jen jednou a nebodovala. "Nebereme zápas jako nějaký reparát po úvodní porážce (s Třincem). Lehké zápasy už nás ani žádné nečekají. Všichni chtějí v úvodu vyhrávat. Liga je na začátku strašně vyrovnaná, všichni mají dost sil. Chomutov navíc hraje doma tradičně dobře, ale my se budeme snažit něco urvat," řekl plzeňský gólman Matěj Machovský.

V duelu Hradce Králové s Karlovými Vary se jeden z týmů dočká první výhry v sezoně. Mountfield už má na kontě alespoň bod, Energie uzavírá tabulku se skóre 3:8. "V Hradci se hraje velmi těžce. Hrají hodně z obrany a padá velmi málo gólů. Na druhou stranu by nám to mohlo i vcelku vyhovovat," řekl obránce Tomáš Dujsík.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Liberec - Sparta
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články