Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V gólové přestřelce s Plzní uhájil Chomutov stoprocentní bilanci

Chomutov - Ačkoli Indiáni z Plzně v Podkrušnohoří proti Chomutovu dvakrát vedli, ani ve druhém utkání nedokázali bodovat. Domácí Piráti třemi slepenými brankami skóre utkání otočili a nakonec přestříleli Západočechy 6:4. Chomutov tak zůstává i nadále stoprocentní, naopak Plzeň ještě nebodovala. Po dvou odehraných zápasech však má utkání k dobru.

Ján Laco v brance Chomutova
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Chomutov nevstoupil do zápasu dobře, již po 75 vteřinách putoval do kabin s pětiminutovým trestem Flemming. Následně byl navíc vyloučen Dlapa a hosté měli k dispozici dlouhou přesilovou hru pět na tři, kterou zásluhou Svobody využili. "Je příjemné, když útočník dává góly, ale důležitější jsou body," řekl Svoboda po zápase.

Piráti se dočkali vyrovnání v polovině třetiny, když těsně před brankou tečoval puk mimo dosah Machovského Huml. O 22 vteřin později Plzeň získala vedení zpět. Stach přihrál od levého mantinelu Svobodovi, který prostřelil z mezikruží Laca.

"Začali jsme dobře, vedli jsme 2:1, proměnili jsme přesilovku pět na tři, což je vždycky důležité. Bohužel potom přišel výpadek," litoval Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Plzeň

Severočechům se podařilo zápas otočit ve svůj prospěch hned na začátku druhé třetiny, kdy se v rozmezí 2:25 minuty prosadili hned třikrát. Vyrovnávací branku vstřelil Rutta, o 33 vteřin později se prosadil Tomica po krásné přihrávce Růžičky a na 5:2 poté upravil Vondrka.

"Skočili jsme do třetiny. Napadali jsme hned po první buly, což Plzeň trošku zaskočilo. My jsme toho využili, přidali další dva rychlé góly, což ovlivnilo celý zápas," řekl Huml. S tím souhlasil i Svoboda. "Z naší strany to bylo šílené. Něco podobného už se nemůže opakovat, protože nás čekají těžcí soupeři," uvedl.

Hosté mohli snížit v početní výhodě, Indrák ani Kubalík však své příležitosti využili. Laca překonal až ve 35. minutě v další přesilovce Lev. Chomutov však získal dvougólové vedení zpět, vyloučení předešlého střelce využil Huml.

Do třetí třetiny nastoupil v plzeňské brance Polívka, kterého v dobré šanci prověřil Račuk. Hned poté se na druhé straně kluziště radoval Sklenička, který snížil opět na rozdíl jediného gólu.

Krátce po skončení přesilové hry měli hosté další zajímavou příležitost. Po nepřesné rozehrávce Chomutova se ke střele dostal Moravčík, ale jeho rána byla sražena mimo. V závěru střetnutí měly ještě oba týmy několik šancí, ale žádná už se neujala. V čase 57:36 se Západočeši rozhodli riskovat při hře bez brankáře, místo vyrovnání ale inkasovali pošesté.

"Máme na kontě sice nula bodů, ale nebudeme panikařit. To můžeme začít ve 33. kole. Nesmíme to ale brát na lehkou váhu, protože se to snadno ztrácí, ale potom se to těžko dohání," řekl Svoboda.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 6:4 (1:2, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Huml (Poletín, Rutta), 21. Rutta (Račuk, Skinner), 21. Tomica (V. Růžička, Skokan), 23. Vondrka, 40. Huml (Skinner, Rutta), 59. Kämpf (Poletín) - 4. T. Svoboda (Pulpán, Kratěna), 10. T. Svoboda (Stach), 35. Lev (Kratěna), 43. D. Sklenička (Schleiss, Hrnka). Rozhodčí: Polák, Pražák - Kokrment, Rozlílek. Vyloučení: 5:4, navíc Flemming 5 min. a do konce utkání, Huml (oba Chom.) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 3744.

Chomutov: Laco - Skinner, Rutta, Valach, Dlapa, Kudělka, J. Mrázek, Flemming - Račuk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Kaše, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Plzeň: Machovský (41. Polívka) - Čerešňák, Pulpán, Moravčík, D. Sklenička, Kubka, Kvasnička, od 21. navíc M. Špaček - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Stach, T. Svoboda - Lev, Hrnka, Johnson - F. Suchý, Koreis, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Jan Šťastný (Chomutov): "Měli jsme plán, který jsme chtěli přenést do hry, což se nepovedlo kvůli vyloučení. Byla to strašně těžká situace hrát pětiminutové oslabení, ke kterému se přidali ještě dvě minuty. Naštěstí jsme poté srovnali. Bohužel jsme následně dostali na 1:2, takže po první třetině proběhla v šatně bouřka. Změnili jsme plán i přístup. Podle soupisky jsme věděli, že má Plzeň mladší obranu, ve které jsme chtěli najít chyby a jít přes ně. Do druhé třetiny jsme vlétli, byl nás plný led a zápas jsme rozhodli. Smekám před soupeřem, který to nezabalil. Znovu nám zatápěl a vstřelil kontaktní gól. Jsme nesmírně spokojení, že jsme vyhráli. Stálo při nás štěstí, ale musíme si zápas rozebrat na videu, protože jsme udělali hodně chyb."

Michal Straka (Plzeň): "Zápas jsme rozehráli dobře, po první třetině jsme vedli 2:1. Na začátku druhé třetině jsme ale dostali tři góly a ztratili ho. Pak jsme chtěli dát kontaktní gól, abychom se vrátili do zápasu, což se nám povedlo. Ale opět jsme inkasovali z přesilovky. I ve třetí třetině se nám povedlo snížit, ale závěr už se nepovedl."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články