Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec si poradil se Slavií a vyhrál podesáté v řadě

Třinec - První a poslední týmy tabulky měly před vzájemným utkáním zcela odlišné bilance. Oceláři zvítězili devětkrát v řadě, naopak Slavia prohrála třináct z předchozích čtrnácti utkání. A oba týmy své série prodloužily. Pražané sice vedli díky trefě Bednáře v přesilovce, poté však pětkrát slavili Slezané, kteří o svém vítězství rozhodli v dominantní druhé třetině, v níž nastříleli čtyři branky. Za Slavii již pak jen snižoval v závěru utkání Stránský.

Utkání Třinec - Slavia
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Slavia v první části nepřipomínala extraligového otloukánka. Kouč Dušan Gregor v její sestavě po posledním debaklu v Mladé Boleslavi vynechal pět jmen a tým byl v úvodní desetiminutovce na ledě favorita aktivnější. Už po dvaceti sekundách snad pětkrát z brankoviště puk dorážel Stránský, ale Hrubce nepřetlačil.

Domácí sice ihned kontrovali únikem Adamského, ten však po bekhendové kličce už nestihl puk zvednout přes beton roztaženého Furcha. Jinak ale Třinec po většinu první třetiny působil malátně. Jako by se Ocelářům nechtělo jít proti nejslabšímu týmu až za práh bolesti a v osmé minutě je vytrestal Bednář, který Hrubce v přesilové hře znehybnil přesnou trefou nad levé rameno.

Slezany probudila vyrovnávací branka Ciencialy, který pět sekund před koncem první části vyzrál na Furcha kličkou do bekhendu. Hosté přišli o náskok a zřejmě i o víru, že by v Třinci mohli obstát. V prostřední části se to na ně sesypalo. Hrňa ve 24. minutě pohotovou střelou k tyči otočil skóre a Slavia si kalich hořkosti do dna vypila při třetím gólu, který byl klasickým vlastencem: zpětnou přihrávku Marka Růžičky Poletín smolně nasměroval do brusle spoluhráče Valacha, od níž se puk odrazil do branky.

Oceláři se uklidnili a utěšeně navyšovali výsledek. Polanský se po čtyřgólové kanonádě v Brně trefil i doma a bekhendem zakončil průnik Draveckého a v přesilovce se prosadil technickou střelou z pravé strany opět Hrňa. Po pátém gólu během čtrnácti minut Furch utekl z brány.

Třinec se se čtyřgólovým náskokem spokojil a znovu začal hrát více na krásu. Slavia zbytek zápasu nevypustila a usilovala alespoň o snížení. Blízko byl Kolář, ale po sólu těsně minul tyč. Za snahu byli hosté kuriózně odměněni osm minut před koncem, když Stránského nahození z půlky hřiště o mantinel nabral směr na třineckou branku a pomalu letící puk Hrubcovi proklouzl pod lapačkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Třinec - Slavia

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 5:2 (1:1, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Cienciala (Rufer, Marek Růžička), 24. Hrňa (Žejdl, Orsava), 26. Marek Růžička, 31. Polanský (Dravecký, Adamský), 34. Hrňa (Nosek, Plíhal) - 9. Bednář (Sklenář), 52. Stránský (Divíšek, Poletín). Rozhodčí: Baluška, Kubuš (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 5 068.

Třinec: Hrubec - Nosek, Klesla, Galvas, Linhart, Foltýn, M. Doudera, Matyáš, od 34. navíc L. DouĽÉů- Hrňa, Klepiš, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Žejdl, Plíhal, Matuš - Ciencala, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Slavia: Furch (34. A. Svoboda) - Knot, Holub, A. Růžička, Štich, Valach, Kolařík - Stránský, Bednář, Sklenář - Holec, Divíšek, Kolář - J. Veselý, Vas, J. Doležal - Poletín, Vrdlovec. Trenéři: Gregor a J. Beránek. 

Václav Varaďa (Třinec): "My jsme do zápasu vstoupili vlažně. Byly tam šance Slavie, které jsme nějak přestáli, naše hra nebyla dobrá. Ke konci třetiny jsme vyrovnali a do druhé třetiny přišlo na led z naší kabiny jiné mužstvo. Branky nám napadaly, se štěstím i po odrazech, ale štěstí se teďka přiklání k nám. Za 5:1 už jsme si to ohlídali a snažili jsme se hlavně neinkasovat, aby se Slavia nenadechla."
Dušan Gregor (Slavia): "Do zápasu jsme vstoupili dobře a dostali jsme se do vedení, o které jsme ale přišli pět sekund před koncem první třetiny. To jsou chyby, které se nedají pochopit. Ve druhé třetině zase výpadky a chyby, které nás stály zápas. Ale vážím si, že hráči to nezabalili, trošku se zvedli a jsem rád, že jsme ten zápas nějak dohráli. Třinec v závěru trošku povolil a hrál to, co potřeboval. Pro nás je to teď soupeř z kategorii těžko zdolatelných." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články