Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Třinec musí napravovat domácí nezdary s Chomutovem, Plzeň vyhlíží proti Liberci obrat

Praha - Liberec i Chomutov vedou ve svých čtvrtfinálových sériích shodně 2:0 na zápasy a ve třetích zápasech budou bojovat o pomyslné postupové mečboly. Zatímco Bílí Tygři stoprocentně využili domácí prostředí v souboji s Plzní, chomutovští Piráti dvakrát vyloupili třineckou Werk Arenu a k postupu mají překvapivě blíž. Přímý přenos utkání Chomutov - Třinec sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:30.

Michal Vondrka překonává třineckého brankáře Hrubce
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinci se doma nedařilo, zabrat tak musí v Chomutově

Chomutov se přes skvěle rozehranou sérii drží na pozoru. "Jsme nadmíru spokojeni, protože jsme jeli pro jedno vítězství a máme dvě. Série se ale hraje na čtyři vítězné zápasy, které dokud někdo nemá, tak se nemůže radovat. A ty zápasy byly hrozně těžké. Hráli jsme dobře dozadu a měli nebezpečné útoky. Máme sérii sice dobře rozehranou, ale musíme hrát dál," varoval kouč Vladimír Růžička.

"Nesmíme se uchlácholit. Budeme se snažit uhrát co nejlepší zápasy a věříme, že diváci nám vytvoří výbornou kulisu. V žádném případě to nebude jednoduché, protože Třinec je hodně silné mužstvo a je mu jedno, jestli hraje doma nebo venku. Jsme ponaučení i ze série s Mladou Boleslaví, jež se hrála na tři vítězné a my ji otáčeli z 0:2. Čtyřikrát porazit Třinec nebude nic jednoduchého," doplnil trenér Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále Třinec - Chomutov

Třinec věří, že na soupeře ještě stihne najít recept. "Chomutov zatím výborně brání a je nebezpečný dopředu. Přesto jsme si proti němu vytvořili v obou zápasech dost šancí. Bohužel nedáváme góly. Musíme zlepšit i disciplínu, protože v přesilovkách je soupeř rovněž nebezpečný," prohlásil třinecký kouč Vladimír Kýhos.

Podle útočníka Tomáše Netíka hrají Piráti chytře a účelově. "Ve hře pět na pět jsme lepší, ale trestají nás v přesilovkách, do nichž je pouštíme. Je to 0:2 a my musíme už zápasy začít vyhrávat. Uvidíme, zda se jim bude chtít před svými diváky více hrát. Obraz hry v Třinci byl pořád stejný. Čekali na svoje příležitosti a my už jim je příště nesmíme nabízet. Hlavně co se týče přesilových her," zdůraznil Netík.

Liberec nechce dopustit další plzeňský obrat

Plzeň se pokusí s mistrovským Libercem o podobný obrat jako proti Vítkovicím v předkole play-off. V Ostravě také na úvod dvakrát prohrála, pak díky dvěma úspěchům za sebou vrátila sérii na tři vítězné zápasy na led Vítkovic a po trefě Miroslava Indráka na 2:1 v čase 94:22 slavila ve třetím nejdelším zápase historie extraligy postup.

"Řekli jsme si, že už jsme to jednou otočili z 0:2, ale je těžké série otáčet. A ještě s takovým týmem. Ale nic není nemožné, je to jen 0:2 a půjdeme do toho po hlavě," poukázal útočník Jakub Lev na fakt, že nyní hrají Indiáni s úřadujícím mistrem a suverénem základní části.

Plzeň navíc čeká v play-off od pondělí 6. března už osmý duel, zatímco Bílí Tygři po základní části odpočívali. "Předkolo s Vítkovicemi stálo nějaké síly, když se nám podařilo s nimi vyhrát tři zápasy za sebou, tak tělo úplně jinak regeneruje. Byli jsme dobře připravení. Musíme si s Libercem dát pozor na první třetiny, zatím nám moc nevyšly," uvedl plzeňský obránce Peter Čerešňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. čtvrtfinále Liberec - Plzeň

"Těšíme se na vlastní fanoušky. Doufám, že vytvoří takovou kulisu jako proti Vítkovicím, aby to tam měli borci z Liberce těžké. Hodně se na to těšíme," dodal Čerešňák.

Liberec loni při cestě za prvním titulem zvládl čtvrtfinále s Chomutovem i semifinále s Mladou Boleslaví už ve čtyřech zápasech a dva duely ztratil až ve finále se Spartou. Letos se mu vstup do vyřazovací části rovněž vydařil a zatím potvrzuje roli favorita.

"Je to pro nás velmi důležité a ceníme si, že jsme vyhráli oba domácí zápasy. Zatím to jde podle plánu, i když to byly velmi náročné zápasy. Dokázali jsme ale najít způsob, jak je dostat na naši stranu a vyhrát. V Plzni nás určitě nečeká nic lehkého, je tam bouřlivá atmosféra a fanoušci domácí hráče poženou. Nic není rozhodnuté, ale určitě je příjemnější jet tam s dvěma výhrami v zádech," uvedl liberecký útočník Milan Bartovič.

Pozor si podle něj musejí dát Bílí Tygři na oslabení, protože Plzeň ve druhém duelu při prohře 2:4 dala obě branky v přesilových hrách. "Musíme se ještě více zaměřit na hru v oslabení. Dali jsme sice dvě branky v početní výhodě, ale také jsme dvakrát v oslabení sami inkasovali. Plzeň má šikovné hráče do přesilovek, takže si na to musíme dát pozor a snažit se vyvarovat zbytečných faulů," dodal Bartovič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články