Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Třinec je blízko titulu. Uděláme vše pro to, aby si doma pohár neužil, zní z Liberce

Ještě žádný tým ve finále neotočil stav z 2:3 na 4:3. Bude se přepisovat historie, nebo se pravidlo potvrdí? Hokejisté Třince před svými fanoušky útočí na druhý extraligový titul v klubové historii. Bílí Tygři ale věří, že dokážou stejně jako v úterý ve Werk areně vyhrát. Přímý přenos šestého finále sledujte na programu ČT sport nebo webu ctsport.cz od 17:00. 

Třinecký gólman Šimon Hrubec zasahuje před dotírajícími hráči Liberce
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Situace je podobně vážná jako před čtvrtým zápasem v Třinci, kdy jsme také museli vyhrát, aby se soupeř nedostal do trháku 3:1. Teď je to pro nás podobné. Třinec si bude chtít doma před svými fanoušky užít pohár a my uděláme všechno pro to, aby si ho neužil. V neděli budeme muset vyhrát znovu a doufám, že se nám to povede," řekl trenér Liberce Filip Pešán.

Jeho protějšek Václav Varaďa si uvědomuje, že ještě nic hotovo není. Poslední dva zápasy se rozhodovaly až v prodloužení a vždy uspělo hostující mužstvo.

"Tíha okamžiku byla stejná i v předešlém zápase. My hrajeme v play-off venku paradoxně lépe než doma. Věřím ale, že kluci k tomu přistoupí s maximálním nasazením, zarputilostí a budou se snažit zápas zvládnout tak, abychom došli k vytouženému cíli," uvedl Varaďa.

Skutečnost, že ještě žádný tým ve finále neotočil stav z 2:3 na 4:3, nepřeceňuje. "Žádný tým před námi neotočil sérii ze stavu 0:2 po domácích zápasech a my proti Plzni to dokázali. Nepřikládal bych tomu žádnou váhu. Liberec přijede k nám a odevzdá maximum. My jim musíme být minimálně vyrovnaní a už hrajeme na maximum. Zápasy jsou urputné, vyrovnané a rozhodují maličkosti," podotkl Varaďa. "Když tam nahoře budou chtít, abychom do Liberce přijeli znovu, tak přijedeme," řekl.

Zatímco Třinec se vydal na cestu domů autobusem po pátečním zápase, Liberec se do Slezska přesunul letecky. "Místo sedmi hodin pojedeme dvě hodiny, což je velký rozdíl. Je to příjemné. Autobus je pohodlný, ale bohužel stav českých silnic je katastrofální. Jen dojet sto kilometrů do Prahy je velké úsilí, do Třince je to 700, což je o nervy," uvedl útočník Tygrů Radan Lenc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články