Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Třinec jde na čele tabulky do trháku, když zvládl utkání ve Zlíně

Odlišné série rámují toto utkání. Vedoucí celek extraligy Třinec se díky páté výhře v řadě vzdálil druhé Spartě na rozdíl čtyř bodů. Oceláři uspěli ve Zlíně v dohrávce 5. kola 3:2, přičemž Berani prohráli třetí duel v řadě. Beranům se ztrátou 13 bodů na dvanáctou Olomouc ještě zůstala teoretická naděje na účast v předkole play-off.

Hokejisté Třince slaví branku
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Chtěli jsme vyhrát za tři body, což se nám povedlo. Střídaly se tam lepší i slabší okamžiky, ale když jsme začali hrát hru, kterou umíme, tak jsme si vypracovali spoustu šancí. Škoda, že jsme soupeři více neodskočili, ale bylo to alespoň o dva góly, což stačilo," řekl asistent trenéra Třince Marek Zadina.

První třetina patřila Ocelářům, kteří ji vyhráli 11:2 na střely na branku. Do vedení však šli v páté minutě i s trochou štěstí - do nahrávky od mantinelu z hole Kofroně vložil hůl Ondřej Kovařčík, ale definitivně puk dopravil do vlastní sítě až zlínský Sedláček.

"David Kofroň házel puk před branku a mně to štrejchlo o hokejku. Doufal jsem, že gól dal brácha na Rolinka, ale bylo to o zlínskou brusli," narážel Ondřej Kovařčík na zlatý gól kapitána národního týmu z mistrovství světa v Německu v roce 2010.

Za Berany se snažil zahrozit sedmnáctiletý Chludil, když měl dost prostoru na levém křídle, jeho střelu ale bek soupeře zblokoval. Navýšit své vedení mohli Třinečtí při 36 sekund trvající přesilovce pět na tři, gól však nepadl. Vzápětí musel Huf reagovat proti teči Vrány či ostré ráně Hrehorčáka, domácí brankář ale uhájil stav 0:1.

V prostředním dějství se musel Huf blýsknout proti střele Michala Kovařčíka, kterou zastavil ukázkovým semaforem. I díky tomu se ve 27. minutě mohli domácí radovat z vyrovnání, když střelu Honejska tečoval mimo dosah Kacetla Šlahař.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Třinec

Na druhé straně měl možnost dvou dorážek Dravecký, ani jednu ale nezužitkoval. A tak Berani mohli otočit stav při vyloučení Kurovského, při něm ale skvělou práci odvedl Marcinko, jenž zblokoval hned tři střelecké pokusy domácích.

Oceláři i díky tomuto momentu odcházeli do kabin opět ve vedení. Nejlepší střelec soutěže Stránský zaznamenal svůj 31. gól sezony poté, co zmátl obránce Suhradu i gólmana Hufa a po kličce do forhendu už měl před sebou jen prázdnou branku.

Domácí si tlak na vyrovnání nevytvořili a tři body pro Oceláře nakonec potvrdil v 51. minutě po krásné individuální akci Rodewald. Zlín se nadechl až v 59. minutě, kdy poprvé ve třetí části vystřelil na bránu. A ze druhého pokusu i snížil, když nabídku Karafiáta proměnil Václavek. Více už však Berani nestihli.

"Musím říci, že jsme dneska obstáli a zápas z naší strany nebyl vůbec špatný. Na střely nás soupeř přestřílel, ale odehráli jsme to se ctí a jsme spokojení. Těsně před zápasem nám vypadli dva hráči - Köhler a Dufek -, takže jsme se báli, jak to bude vypadat, ale nakonec to nebylo špatné. I když jsme prohráli, jsme spokojení. Rozsah zranění u těch dvou teď neznáme," uvedl asistent trenéra Zlína Martin Hamrlík.

Dohrávka 5. kola hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - HC Oceláři Třinec 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 27. Šlahař (Honejsek), 59. Václavek (Karafiát, Dobiáš) - 5. O. Kovařčík (Kofroň), 37. M. Stránský (M. Doudera, Martin Růžička), 51. Rodewald (Zahradníček). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 5:3, navíc M. Novotný (Zlín) 10 min. Bez využití. Bez diváků.

Sestavy:

Zlín: Huf - Žižka, Řezníček, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Suhrada, Matyáš Hamrlík - Vopelka, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Sebera - J. Ondráček, P. Sedláček, Chludil - Dobiáš, Karafiát, Václavek. Trenér: R. Svoboda.

Třinec: Kacetl - M. Doudera, Gernát, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek, Freibergs - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Kurovský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Peterek. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články