Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třetí zápas pod Hořavou, třetí výhra Sparty. Tentokrát to odneslo Kladno

Sparta před 12 113 diváky vyhrála potřetí za sebou, potřetí pod staronovým koučem Miloslavem Hořavou. Pražané doma přesvědčivě zvítězili 5:1 nad Kladnem. Bilanci gólu a dvou přihrávek měli shodně Roman Horák a Miroslav Forman. Rytíři neuspěli po dvou vítězstvích.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha – Kladno

Sparta se ujala vedení už po 67 sekundách, kdy si Erik Thorell vyměnil puk s Horákem a trefil odkrytou část Bowovy branky. Vzápětí měl další možnost Buchtele, ale kladenský gólman zasáhl. Rytíři začali také hrozit, nevyrovnali však ze svého tlaku, ale v deváté minutě udeřili z protiútoku.

Procházka zachytil v obranném pásmu Moravčíkovu rozehrávku, vysunul do úniku Plekance, který sice neudržel rovnováhu, ale vkleče překonal Kořenáře. "Zakopl jsem a doufal jsem, že mi soupeř nevezme hokejku, tak jsem do toho plácnul. Snažil jsem se to zvednout a jsem rád, že to tam zapadlo. Ale nakonec to nebylo nic platné," řekl centr Tomáš Plekanec.

Při Slováčkově vyloučení kryl Bow Sobotkovu střelu a po Babkově chybné rozehrávce minul Erik Thorell. Při Buchteleho trestu neuspěl po přihrávce Brodeckého před Kořenářem Procházka. "Měli jsme výborné věci v útočném pásmu, i dobré přesilovky. Škoda, že jsme v nich nedali gól. Měli jsme pár šancí, kdy jsme mohli vyrovnat a držet se déle v zápase, ale dneska to nevyšlo," řekl Plekanec.

Kladno hned po pauze přečkalo nápor Sparty, ale ve 25. minutě už inkasovalo. Pokus Erika Thorella tečoval před Bowem Horák. Pražané měli převahu, Bowa však nepřekonal ani Simon, který se před ním ocitl sám.

V polovině utkání mohl vyrovnat Filip, jehož první pokus zastavil hokejkou vleže Kořenář a druhý skončil na pravé tyči. Ve 35. minutě při Procházkově vyloučení po Formanově střele dorazil puk za Bowa Gustaf Thorell. "Krásný moment, že jsme se střelecky prosadili já i brácha. Ani si nepamatuju, jestli se nám to někdy povedlo, když jsme před lety hráli spolu ve Švédsku," prohlásil švédský útočník Gustaf Thorell.

Letní posila z Plzně skórovala za poslední tři zápasy dvakrát, předtím se z 20 utkání v dresu Sparty Gustaf Thorell gólově neprosadil. "Nemyslím, že to souvisí se změnou trenérů. Je to hlavně o mně samotném. Popravdě bych byl překvapený, kdyby mě lidi za dosavadní výkony nekritizovali. Nehrál jsem dobře. Snad se to teď zlomí. Nejsem tu ale od střílení spousty branek, od toho tu jsou mnohem šikovnější hráči, ale i já musím gólově přispět. Cítím se teď lépe a je vidět, že působíme jako tým. Pro nás je teď každý zápas jako v play-off, každý bod je moc důležitý," doplnil Gustaf Thorell.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Pražané ubránili při Němečkově trestu. Zvýšit náskok Sparty mohl Horák, ale kladenský gólman prostor u pravé tyče pokryl. Kladno z náporu snížení nevytěžilo. Na druhé straně si Bow poradil s šancí Erika Thorella, ale v 52. minutě už jej překonal Sobotka. V čase 54:02 ještě ve vlastním oslabení dovršil výsledek z přečíslení po Horákově přihrávce Forman.

Více diváků přišlo v sezoně jen na duely Sparty s Kometou Brno 21. října (13 111 diváků) a 6. listopadu s Pardubicemi (13 176). "V O2 areně je super atmosféra vždycky, když tady hrajeme. Je radost takové zápasy hrát a užíváme si to, škoda, že to nebylo s lepším výsledkem. Udělali jsme o něco víc chyb než v minulých zápasech, kdy jsme byli úspěšní. Sparta potrestala víceméně každou. Má kvalitní tým," dodal Plekanec.

23. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. E. Thorell (R. Horák), 25. R. Horák (E. Thorell, M. Jandus), 35. G. Thorell (M. Forman, M. Jandus), 52. Sobotka (M. Forman, Kempný), 55. M. Forman (R. Horák) - 9. Plekanec (M. Procházka). Rozhodčí: Hribik, T. Horák - Špůr, Ondráček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 12 113.

Sestavy:

Sparta: Kořenář - Polášek, Kempný, Moravčík, Krejčík, M. Jandus, Němeček, Mikliš - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - D. Simon, D. Vitouch, Buchtele - Safin, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.

Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Indrák, Klepiš, Brodecki - Pytlík, Zikmund, Melka - O. Bláha, Filip, Michnáč - M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články