Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třetí moravské derby patřilo Olomouci, proti Zlínu bude mít mečbol

Hokejisté Olomouce v předkole play-off porazili Zlín 2:1 a ve stejném poměru se ujali také vedení v sérii. Zlínští sice po gólu Pavla Sedláčka ze závěru první třetiny vedli, ve druhé části ale David Ostřížek v oslabení vyrovnal a ve 43. minutě utkání rozhodl o výhře hostujícího celku v přesilové hře Miroslav Holec. V následujícím zápase se Zlínem si Olomoučtí mohou zajistit postup.

Utkání Zlín - Olomouc
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

Zlín nastoupil ve stejném složení jako v posledním vítězném zápase v Olomouci. Do sestavy Hanáků se vrátil po jednozápasové přestávce obránce Škůrek a ve třetím útoku poprvé zasáhl do play-off Ostřížek, jenž nahradil Mráze. Na rozdíl od předcházejícího duelu, který odstartoval bouřlivou úvodní třetinou, vsadily oba týmy na opatrnou hru.

Olomouc spoléhala na rychlé protiútoky, v 10. minutě měl první vážnější šanci Holec. Jeho první střelu Kašík kryl, ze druhé trefil útočník Hanáků tyčku. Na druhé straně se následně ocitl před brankou soupeře zcela osamocený Fořt, Konrád ale jeho střelu kryl.

Olomoucký brankář ale o tři minuty později tolik štěstí neměl. Po akci obránce Žižky a Klhůfka vstřelil úvodní gól Sedláček. Smůlu Kohoutů znásobila ztráta obránce Ondruška, jenž po souboji s protihráčem u hrazení odešel předčasně do šaten s podezřením na zlomeninu ruky.

Berani se stejně jako v předcházejících zápasech nedokázali prosadit při přesilovkách. V polovině utkání trestuhodně promarnili nabídku navýšit náskok při 104sekundové početní výhodě pět na tři. Jejich zmar podtrhla chyba v útočném pásmu, hned po návratu z trestné lavice se do brejku dostal Ostřížek a vyrovnal.

Herní pohoda Hanáků se odrazila v úvodu třetí třetiny, kdy využili početní výhodu. Ve 43. minutě po akci Jergla s Hermanem zakončil přesnou střelou do horního rohu branky Holec. Po inkasovaném gólu přidal Zlín na důrazu i bojovnosti, několik kritických chvil před vlastní brankou vyřešil pozorný brankář Konrád. Berani ještě zkusili 53 sekund před koncem power play, Olomouc ale těsnou výhru ubránila.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

Aukro Berani Zlín - HC Olomouc 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Sedláček (Klhůfek, Žižka) - 32. Ostřížek, 43. Holec (Herman, Jergl). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Gebauer, Zíka. Vyloučení: 5:10. Využití: 0:1. V oslavení: 0:1. Diváci: 4683. Stav série: 1:2. 

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Žižka, Valenta, Matějíček, Řezníček, Novotný - Okál, D. Šťastný, Roberts Bukarts - Ondráček, Fořt, Šlahař - Kubiš, Honejsek, O. Veselý - Klhůfek, Fryšara, Sedláček. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Ostřížek, J. Káňa - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Hlasy trenérů po třetím utkání předkola play -off hokejové extraligy Aukro Berani Zlín - HC Olomouc:

Robert Svoboda (Zlín): "Nepodařilo se nám vstoupit do utkání tak, jak jsme předvedli v začátcích obou zápasů v Olomouci. Přesto jsme se dostali do vedení. Měli jsme ještě další velkou šanci, když Fořt sám před brankářem neskóroval. To, že jsme neproměnili přesilovku pět na tři, je jedna věc. Daleko horší však je, že jsme inkasovali v této přesilovce branku. To je fatální chyba v zápase, kde padá málo branek. Oba gólmani jsou výborní. Měli jsme špatně nastavený timing. Měli jsme začít tak, jak jsme končili poslední zápas. Chybí nám produktivita v přesilovkách a také produktivita hráčů, kteří v sezoně byli vidět a nyní to tak není."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Bylo to vyrovnaný boj. Stejně jako předcházející dva zápasy. Dnes se štěstí přiklonilo k nám. O výsledku se rozhodlo ve druhé třetině, kdy Zlín neproměnil přesilovku pět na tři. Paradoxně stejně, jako nám v minulém zápase, kdy nás ubránění v oslabení nakoplo. Dnes jsme v početní nevýhodě vyrovnali na 1:1. Bylo vidět, že tento okamžik domácí trochu nalomil. Podobná situace vždy s mužstvem zahýbe. V přesilovce se nám podařilo přidat druhý gól. Vítězství je vydřené. Byl to zápas výborných výkonů gólmanů, kdy moc branek nepadá. Ani se nedá předpokládat, že to v nějakém utkání bude jiné. Dnes nešlo Konrádovi až na jednu výjimku dát gól. Právě on má na vítězství velkou zásluhu."

Hlavní zprávy