Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Syn vs. otec. Jakub Galvas naštval prvním gólem otce Lukáše

Třinec (Frýdecko-Místecko) - Mladý olomoucký obránce Jakub Galvas se v 17 letech dočkal první extraligové trefy. I když český juniorský reprezentant už jen snížil porážku Kohoutů v Třinci (2:3), naštval tím svého otce Lukáše Galvase, který obléká dres Ocelářů a stál na opačné straně hřiště.

Jakub a Lukáš Galvasové
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Otec a potomek se chvíli po utkání sešli v chodbě u kabin a syn to pořádně schytal. "Byl naštvaný, že ještě nemá gól. On ještě v této sezoně gól nedal a je naštvaný, že jsem ho teď předehnal. Teď bude asi furt útočit, aby mě dohnal," usmál se olomoucký obránce, který v nejvyšší soutěži nastupuje premiérově od této sezony.

Ačkoli na góly v rodinném souboji vede, na body vládne otec. Třinec zdolal Olomouc ve všech čtyřech vzájemných zápasech základní části. "Letos jsme ani jednou nevyhráli, budeme to muset zlepšit příští sezonu," řekl Galvas junior.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Olomouc

Jeho velká chvíle přišla v 56. minutě. Vydal se před branku Třince, využil zaváhání Rákose, kterému utekl puk z čepele, a pohotovým švihem pod horní tyč překonal Hrubce.

"Je to krásný pocit. Akorát bychom více brali body, které bychom teďka potřebovali více než můj první gól," řekl Galvas, jenž si nezapomněl sebrat rituálně puk na památku domů. "Vystavím si ho na poličku," plánoval.

Dvě třetiny se na ledě věnoval zejména defenzivním povinnostem, ale v závěru už si mohl dovolit i více zaútočit. "Prohrávali jsme 3:0. Neměli jsme co ztratit, tak jsme my beci podporovali útok, aby tam něco padlo. Škoda, že jsme ještě nedali toho třetího góla," uzavřel Galvas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články