Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Stoljarov dostal stopku na dva zápasy, Sobotka s Jelínkem na jeden

Sparťanský útočník Gennadij Stoljarov dostal dvouzápasový trest za faul na libereckého obránce Ladislava Šmída v sobotním čtvrtém utkání čtvrtfinále play-off. Jedno utkání musejí vynechat i jeho spoluhráč Vladimír Sobotka a kapitán Bílých Tygrů Petr Jelínek. Všichni tři nebudou hrát dnes (v pondělí), kdy série mezi Spartou a Libercem pokračuje za stavu 3:1, na utkání v O2 areně. V sestavě Českých Budějovic bude jedno utkání chybět útočník Jiří Ondráček, který dostal trest za faul na Karla Nedbala z Pardubic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. čtvrtfinále Liberec - Sparta

Stoljarov fauloval Šmída v závěru utkání, kde jej u mantinelu zasáhl loktem do hlavy a od rozhodčích Petra Laciny a Robina Šíra dostal trest na pět minut a do konce zápasu. Nyní mu podle očekávání disciplinární komise zastavila činnost.

"Zákrok byl veden na soupeře, kterého nelze –⁠ vzhledem k časové prodlevě po odehrání puku –⁠ považovat za hráče v držení kotouče, a kterého by proto bylo přípustné podobným způsobem atakovat," uvedl předseda komise Viktor Ujčík.

Ruský útočník se podle něj soustředil jen na to, aby Šmída co nejintenzivněji zasáhl. "Před střetem mírně snížil těžiště a po napřímení zasáhl protihráče nejdříve do oblasti ramene a následně do oblasti hlavy, kterou mu přirazil na ochranné sklo," doplnil Ujčík.

Stoljarov, který dostal na začátku měsíce třízápasový trest za faul na jiného libereckého obránce Mislava Rosandiče v 57. kole extraligy, navíc zaplatí pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

Sobotka dostal dodatečný trest za faul na Jaroslava Vlacha ve 30. minutě, kdy se mstil za předešlý atak Vlacha a Jelínka na kapitána Sparty Michala Řepíka u mantinelu. Liberečtí útočníci Řepíka "dohráli" společně. Rozhodčí za napadení vyloučili Vlacha, disciplinární komise ale zastavila činnost Jelínkovi.

"Hráč nejdříve udeřil protihráče do levé paže a poté, co se k němu soupeř obrátil čelem, ho holí drženou v obou rukách zasáhl do obličeje," uvedl Ujčík k Sobotkovu faulu.

Jelínek byl dodatečně potrestán proto, že zneužil toho, že Řepík byl po předchozím souboji s Vlachem ve zranitelném postavení čelem k mantinelu. "Před střetem změnil směr jízdy a soupeře v blízkosti hrazení zezadu atakoval ramenem do oblasti zad, k čelnímu pádu protihráče na mantinel a vážnějším následkům nedošlo pouze shodou okolností," řekl předseda disciplinární komise. I Jelínek dostal pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

Stejnou pokutu obdržel útočník Sparty Miroslav Forman, jenž byl potrestán za nafilmovaný pád v závěru třetího utkání čtvrtfinálové série. Za souboj s Formanem byl vyloučen Jakub Klepiš a Pražané v následné přesilové hře rozhodli o svém vítězství. "Hráč zneužil krátkého přidržení ze strany Jakuba Klepiše k tomu, aby teatrálním pádem na ledovou plochu ovlivnil úsudek rozhodčích," uvedl Ujčík.

Již druhý jednozápasový trest dostal ve čtvrtfinále českobudějovický útočník Ondráček, tentokrát má zastavenou činnost za atak na obránce Nedbala. "Při dojíždění kotouče ve vysoké nájezdové rychlosti a ve značně nebezpečné vzdálenosti od hrazení holí drženou v obou rukách cíleně přistrčil protihráče do zad, čímž dosáhl toho, že ztratil stabilitu a upadl na mantinel," řekl Ujčík. Nedbal podle něj jen díky natočení brusle zabránil čelnímu pádu na mantinel. I Ondráček dostal pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články