Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Startuje předkolo play-off. Vítkovice vyzvou na domácím ledě Spartu, Zlín čeká souboj v Boleslavi

Úvodními zápasy začne předkolo play-off hokejové extraligy. Vítkovice, sedmý tým po základní části, hostí desátou Spartu. Mladá Boleslav v souboji tabulkových sousedů z osmé a deváté příčky vyzve Zlín. V úterý budou série na tři vítězná utkání pokračovat na stejných stadionech. Přímý přenos utkání Vítkovice - Sparta vysílá živě od 16:40 ČT sport a web ctsport.cz

Vítkovice - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Ostravanům utekla první šestka a s ní spojený přímý postup do čtvrtfinále. Pražany dokázali ve své aréně porazit šestkrát za sebou, vždy ale v základní části.

"Oba soupeři se znají a mohou ze vzájemných zápasů v základní části určitým způsobem vědět, co očekávat, ale rozhodně z toho nelze vyvozovat závěry směrem k play-off. Už proto, že současná Sparta je jiná, než kterou jsme po většinu sezony potkávali," řekl kouč Jakub Petr.

"Není to jen o Hlinkovi, ale víme, že s jeho návratem jde morálka týmu nahoru a také z pohledu herních situací, například přesilovka s ním se stává větším nebezpečím. Obecně čekáme velice dobře připraveného soupeře s propracovaným systémem. Soupeře, který sem přijede bojovat. Na naší straně musí být odhodlání stejné, ale vedle toho i pokora, je to play-off a v něm nic nepůjde samo. Celou kabinou cítím takové chvění, jako by se nikdo z nás nemohl dočkat. Hráči jsou hladoví," doplnil Petr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se v předkole play-off postaví Vítkovicím

Spartě se po odvrácení blamáže, jíž by byl pád do fáze play-out, hodně ulevilo. A už spřádá plány, jak přetlačit Ostravany. "Vítkovice se dlouho držely v první pětce a mají svou kvalitu. Jde o velmi dobrý tým, který je výborný především doma. Bude to skvělá série a my se na ni moc těšíme," uvedl trenér hostů Uwe Krupp.

"Měli bychom hrát to, co jsme předvedli v pátek s Libercem. A pak se nemáme za co stydět. Čeká nás těžký soupeř. Vítkovice jsou výborné mužstvo. Já jsem proti nim v sezoně nehrál, ale viděl jsem je. Je to kompaktní tým s výborným brankářem. Nečeká nás nic snadného," řekl zkušený útočník Jaroslav Hlinka.

Boleslav vyzve v domácím prostředí Zlín. Bude to o detailech, ví hráči

Mladoboleslavští očekávají od souboje se Zlínem tuhou bitvu. "Budou rozhodovat detaily, malé chyby. Ale to je klišé play-off. Každý detail může rozhodnout a myslím si, že všechny zápasy budou vyrovnané," předpověděl zkušený útočník Michal Vondrka. Na straně Středočechů je v úvodu série výhoda domácího prostředí.

"Budeme se ho snažit využít stejně, jako jsme je porazili před pár dny tady, a budeme chtít vyhrát celou sérii. Zlín je urputné mužstvo, mají spoustu šikovných a rychlých hráčů. Nedostávají moc gólů. Bude to o defenzivách," doplnil Vondrka.

Zlín definitivně proklouzl do play-off až na třetí pokus, když v pátek zdolal obhájce titulu Kometu. "Pro zlínský hokej je to úspěch. V předchozích letech nám odcházeli hráči, teď převzali vůdčí roli jiní jako Ondráček či Fořt, na tom budeme stavět," řekl kouč Robert Svoboda.

Berani si víceméně pochvalují, že na ně v předkole vyšla Mladá Boleslav, kterou v základní část třikrát porazili a prohráli jen jednou. "Boleslav hraje fyzicky silný hokej, dobře bruslí, čeká nás velmi bojovný zápas. Celkově vidím šance padesát na padesát," počítal Svoboda.

S týmem vyrazí do středních Čech až v pondělí po rozbruslení. "Nejsem příznivcem delších cest, pokud to není nutné. Hráč se nejlíp vyspí ve své posteli," řekl zlínský trenér. Doma zůstávají zranění kapitán Žižka a Řezníček, poraněná třísla vyřadila ze hry útočníka Fryšaru. Jelikož v play-off první ligy už skončil Přerov, přestěhovali se do Zlína na střídavý start obránci Zbořil a Novotný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články