Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta si poradila s Olomoucí i podruhé, navíc ji vynulovala

Hokejisté Sparty nedávají pochyb o tom, kdo je v sérii favorit. Porazili také ve druhém utkání čtvrtfinálové série play-off extraligy Olomouc 2:0. Vítěz základní části vede rovněž 2:0 na zápasy. Góly Pražanů dali útočníci Michal Řepík a David Tomášek, první čisté konto v extraligových vyřazovacích bojích vychytal Alexander Salák. Série bude pokračovat ve středu a ve čtvrtek na Hané.

Branislav Konrád inkasuje proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"Dnes jsme odehráli o malinko lepší utkání než včera. Bylo vidět, že jsme více rozehranější. Důležité bylo, že jsme šli do vedení. Potom jsme zodpovědným týmovým výkonem to utkání zvládli a přidali jsme důležité druhé domácí vítězství. Možná je to třeba malinko na úkor ofenzivy, ale ta defenziva fungovala výborně," uvedl kouč domácích Josef Jandač.

Sparťané už ve druhé minutě slavili vedení, ale po trenérské výzvě olomoucké střídačky o gól přišli, neboť Buchtele se dostal do kontaktu s brankářem Konrádem a znemožnil mu tak lépe reagovat na Formanovu dorážku. "Cítil jsem tam kontakt s hráčem, tak jsem hned hlásil klukům, ať jedou za trenéry s tím, že bereme výzvu. A jsem rád, že byla úspěšná," popsal Branislav Konrád, jemuž statistici napočítali 28 zákroků.

Na konci čtvrté minuty se však proti pravidlům provinil Nahodil a domácí kapitán Řepík na třetí pokus z přesilovky trestal z prostoru mezi kruhy. "Bylo super, že to z přesilovky takhle klaplo. Trénujeme to a je to jedna z těch variant, co tam máme. Každý už o tom tak nějak ví, ale když se to sehraje takhle rychle, tak to pořád funguje," pochvaloval si domácí útočník Roman Horák, který byl na ledě při vítězném gólu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále Sparta Praha - Olomouc

Pražané byli po celou první část střelecky aktivnější, ale do skóre už to více promítnout nedokázali. V deváté minutě měl naopak velkou šanci na vyrovnání Kolouch, jenže ztroskotal na gólmanu Salákovi. V další početní výhodě se vyznamenal na druhé straně Konrád proti Buchtelemu.

Domácí útočník pak sice nevyužil další příležitost zkraje druhé třetiny, netrvalo však dlouho a sparťané se uklidnili druhým gólem. V 25. minutě objel bek Košťálek branku hostů, dokázal najít mezi kruhy najíždějícího Tomáška a ten už si věděl rady - 2:0.

V tu chvíli bylo zřejmé, že Olomoučtí mají před sebou hodně vysokou překážku k překonání, pokud si chtějí odvézt z metropole alespoň jednu kýženou výhru. Domácí tým pozorně bránil, a když už se hosté přece jen dostali k zakončení, narazili na jistého Saláka. Změnit se mohlo skóre naopak na druhé straně, ale Kudrna po parádní individuální akci bekhendem těsně minul.

Hned v úvodu třetího dějství pozlobil Horák bekhendovým pokusem Konráda. Alespoň zdramatizovat mohli závěr zápasu Nahodil v 53. minutě a o chvilku později při přesilové hře Navrátil, jenže Salák byl bezchybný a čisté konto si nenechal vzít. Hanáci se nedostali blíže na dostřel ani přes dlouhou power-play.

"Sparta hraje velice dobře a my se tam těžko dostáváme. Šance jsme si nějaké vytvořili, bohužel to zakončení nás zlobí po celou sezonu. Když se podíváte na celkové skóre, které jsme měli, těch vstřelených branek je málo. Nicméně hrajeme bojovně, dobře a poctivě, jen ty góly nám tam nepadají. Nezmění se to lusknutím prsty, ale budeme muset vymyslet něco, co by Spartu rozhodilo," plánoval kouč hostů Zdeněk Moták.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Sparta Praha - HC Olomouc 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Řepík (R. Horák, Sobotka), 25. Tomášek (Košťálek). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 2:0.

Sestavy:

Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček - Řepík, R. Horák, Sobotka - A. Kudrna, Tomášek, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, M. Sukeľ, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Rašner - Kunc, Nahodil, J. Káňa II - Olesz, Kolouch, Ostřížek - Klimek, J. Knotek, Burian - Navrátil, Strapáč, Kucsera - od 21. navíc Bambula. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články