Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta porazila v nájezdech Hradec Králové, rozhodl Réway

Praha – Hokejisté Sparty porazili v 5. kole extraligy Hradec Králové 4:3 po samostatných nájezdech a udrželi se tak v čele tabulky. Duel rozhodl v páté sérii mladý útočník Martin Réway, který proměnil celkem tři nájezdy. Slovenský reprezentant se mezi střelce zapsal i v normální hrací době.

Utkání Sparta - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Po opatrném úvodu se do první větší šance dostal v 7. minutě hostující Vantuch, Pöpperle jeho střelu bez problémů betonem vyrazil. Ve 12. minutě byl vyloučen Netík, Hradečtí však v první přesilovce sparťanského gólmana vůbec neprověřili. Přesto se krátce po skončení výhody dostali do vedení. Glenn přišel za brankou o puk a Dej následně otevřel skóre.

Gólman Svoboda, jenž v O2 areně nahradil jedničku Kacetla, si vážnější zákroky připsal až v přesilovce domácích na přelomu první a druhé třetiny. Hlinkovu šanci však lapačkou zlikvidoval, při zákroku proti Pechovi mu pomohla i skutečnost, že se branková konstrukce neudržela v ukotvení. Ve 24. minutě však Sparta vyrovnala. Po Čajkovského přihrávce skóroval prakticky do prázdné branky Réway.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Hradec Králové

Vzápětí ale fauloval Sabolič a Mountfield se opět dostal do vedení. Pöpperleho překonal pohotovou dorážkou Courchaine. Poté si mohl druhý gól připsat Réway, který vyjel rychle zpoza branky, nezakončil však přesně. Více klidu a přesnosti ve finální fázi předvedl Kumstát, jenž si v početní výhodě nabruslil před Svobodu a bekhendem jej překonal. Hosté se však v závěru druhé dvacetiminutovky opět dostali do vedení. Prakticky z identického prostoru jako Courchaine – z levého kruhu pro vhazovaní – se trefil Kudrna.

V závěrečné třetině se Sparta tlačila za vyrovnáním, pozorně bránící soupeř jí toho ale moc nedovolil. Navíc sám hrozil z protiútoků. Když poté nevyužila přesilovou hru, což je její silná stránka v této sezoně, zdálo se, že Východočeši vedení udrží. V 57. minutě však Sabolič dorazil Kumstátovu střelu a vyrovnal. Duel se tak prodlužoval. V nastavené pětiminutovce byla Sparta aktivnější, čtvrtý gól ale vstřelit nedokázala a o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. V nich byli díky Réwayovi, jenž Svobodu překonal hned třikrát, úspěšnější Pražané.

Sparta Praha - Hradec Králové 4:3 po nájezdech (0:1, 2:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Réway (Čajkovský, Klimek), 34. Kumstát (Pech), 57. Sabolič (Kumstát, Polášek), rozhodující sam. nájezd Réway - 14. Dej (Troliga, Pláněk), 28. Courchaine (Čáp, Köhler), 39. J. Kudrna (Pláněk, Vydarený). Rozhodčí: Lacina, Šír - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 5184.

Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Polášek, J. Mikuš, Glenn, Hrbas, Piskáček - Sabolič, Pech, Kumstát - Réway, J. Hlinka, Klimek - Netík, Přibyl, Forman - Černoch, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, Pilař, Čáp, Vašíček, Dietz, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Bednář - Vantuch, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Tvrdík, Dej - R. Pavlík, Troliga, Červený. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Josef Jandač (Sparta): "Pro nás to bylo důležité vítězství s ohledem na to, že jsme dokázali odpovídat na nepříznivý vývoj utkání. Vždy jsme dotahovali a na gól jsme se vždy docela dost nadřeli. Soupeř hrál dobře, organizovaně a obětavě. Hodně střel nám zblokoval. Nakonec jsme si s tím poradili a v penaltách exceloval Réway. Díky tomu máme druhý bod."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Vážíme si získaného bodu a hlavně faktu, že jsme byli schopni se zlepšit oproti poslednímu zápasu. To je pozitivum. Trochu nás ale trápí, že děláme až příliš zbytečných chyb. Vždy najdeme ještě cestu, jak prohrát zápas. To musíme v budoucnosti zlepšit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články