Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

SOUHRN: Kometa, Litvínov a Mladá Boleslav nakročily k play-off, Energii se vyřazovací boje vzdalují

Bitva o zajištění si předkola play-off vrcholí. V úterním programu hokejové extraligy složeném z dohrávek se k vyřazovacím bojům přiblížily tři týmy. Mladá Boleslav si play-off prakticky zajistila vítězstvím 3:2 nad Karlovými Vary, které naopak na nepostupové 13. příčce ztrácí dva body na Olomouc. Zabrala i Kometa, která v nájezdech zdolala Plzeň. V penaltovém rozstřelu triumfoval i rozjetý Litvínov a Hradci Králové sebral body. Mountfield tak navýšil náskok na čele před Třincem jen o bod.

Brněnští hokejisté slaví gól do sítě Plzně
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Dohrávka 31. kola:

Kladno – Vítkovice 4:3 v prodloužení

Hokejisté čtrnáctého Kladna drží naději na únik baráži o udržení. Porazili v dohrávce 31. kola extraligy ve svém chomutovském azylu Vítkovice 4:3 v prodloužení. Se třemi zápasy do konce základní části snížili ztrátu na třinácté Karlovy Vary na sedm bodů. V čase 60:51 rozhodl v přesilové hře svým druhým gólem v utkání Adam Kubík. Tři asistence si připsal kapitán Tomáš Plekanec.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Vítkovice

Dohrávka 41. kola:

Mladá Boleslav – Karlovy Vary 3:2

Stěžejní utkání pro oba týmy a nakonec jsou blíž ke svému cíli Bruslaři. Dohrávku 41. kola hokejové extraligy Mladá Boleslav doma zvládla proti Karlovým Varům 3:2. Vítěznou branku vstřelil po krásné akci v 56. minutě Oscar Flynn. Domácí si výhrou prakticky zajistili účast v předkole play-off. Západočeši naopak stále klopýtají za 12. místem Olomouce s dvěma body ztráty a utkáním navíc. Situaci s postupem do vyřazovací fáze tak nemají úplně ve svých rukou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Karlovy Vary

Dohrávka 43. kola:

Litvínov – Hradec Králové 3:2 po nájezdech

Už pátý vítězný korálek navlékli chemici. Litvínov doma udolal v dohrávce 43. kola lídra extraligy Hradec Králové 3:2 po nájezdech. Mountfield naopak utrpěl první porážku v devíti zápasech. Hlavním strůjcem výhry domácích byl Giorgio Estephan, který asistoval u obou branek a rozhodl závěrečný rozstřel.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Hradec Králové

Dohrávka 44. kola:

Zlín – Sparta Praha 2:3

Již z extraligy sestupující Zlín s výrazně obměněnou sestavou bojoval statečně, přesto se Spartou prohrál. Berani, kterým scházela čtveřice čerstvě odchozích hráčů do zahraničí, padli v dohrávce 44. kola s Pražany 2:3. Hosté drží třetí příčku a s náskokem bodu na pátou příčku jsou blízko přímému postupu do čtvrtfinále. Zlín prohrál potřetí za sebou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Sparta Praha

Dohrávka 52. kola:

Kometa Brno – Plzeň 4:3 po nájezdech

Kometa se dokázala vrátit do utkání a získala potřebnou výhru v boji o play-off. Brněnští hokejisté porazili v dohrávaném zápase 52. kola extraligy Plzeň 4:3 po samostatných nájezdech a přerušili tak sérii čtyř porážek. Domácí prohrávali už 0:2, ale nakonec získali dva body. Utkání rozhodl slovenský reprezentační útočník Michal Krištof. Brno je jedenácté, na třinácté Karlovy Vary má nyní náskok čtyř bodů plus středeční souboj s Olomoucí. Naopak Plzeň prohrála venku počtvrté za sebou, i nadále je ale čtvrtá.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno – Plzeň

Dohrávka 52. kola:

České Budějovice – Dynamo Pardubice 7:1

Rozdílná forma obou celků se naplno projevila. V dohrávce 52. kola hokejové extraligy České Budějovice deklasovaly Pardubice 7:1 a na šestém místě na Dynamo ztrácejí už jen bod. Hosté prohráli pošesté za sebou. Dva góly dali Motoru Roman Vráblík a Jiří Ondráček.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Pardubice
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články