Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

SOUHRN 44. KOLA: Kladno se přiblížilo Litvínovu s Motorem, Sparta zvládla šlágr a Šalé nastřílel hattrick

Už jen osm kol zbývá do konce základní části extraligy, a také proto začíná v tabulce přituhovat. Poslední Kladno snížilo ztrátu na celky před sebou v honbě za vyhnutím se baráži, když Rytíři v přímém souboji s dvanáctým Litvínovem vyhráli 5:2. Manko na Vervu a také předposlední České Budějovice činí čtyři body. Šlágr 44. kola ve Vítkovicích ovládla Sparta po výsledku 4:3 a dál se zvedá Kometa, která neměla problémy ani s Třincem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Litvínov

Záchranářská bitva pro Kladno

Litvínov nezvládl možná klíčový duel v souboji o nepopulární baráž. Na ledě posledního Kladna padl 2:5 a komplikuje si pozici v tabulce. Branky Rytířů dávali Zikmund, Michnáč, Cibulskis, Indrák a Plekanec. Středočeši vytěžili jedenáct z dvanácti možných bodů ze vzájemných utkání.

Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 16. Zikmund (Klepiš), 30. Michnáč (O. Bláha, Ticháček), 32. Cibulskis (O. Bláha, Kubík), 57. Indrák (Ticháček), 60. Plekanec - 54. Estephan (P. Zdráhal, Jaks), 59. Kudrna. Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 3952.

Sparta obstála v gólové přestřelce v Ostravě

Vítkovice doma vedly nad Spartou 2:1 i 3:2, ale nakonec si z prestižního utkání neodnesly ani bod. Obrat Pražanů na vítězných 4:3 zařídili ve třetí třetině Michal Kempný a Roman Horák v přesilových hrách. Ostravanům nepomohla ani premiérová trefa Richarda Jarůška po návratu do extraligy. Předehrou duelu byla vzpomínka na třicet let staré finále obou soupeřů. Vítkovický klub zároveň slavnostně vyřadil dres s číslem 9 Vladimíra Vůjtka staršího.

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 3:4 (0:1, 3:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Mueller (Roberts Bukarts, Krieger), 31. Krieger (Mueller, Raskob), 36. Jarůšek (Grman, Lindberg) - 6. D. Kaše (Konečný, G. Thorell), 33. Buchtele (R. Horák, Mikliš), 48. Kempný (Sobotka), 51. R. Horák (Tomášek, D. Kaše). Rozhodčí: Stano (SR), Šindel - Komárek, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4, navíc Lakatoš (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 9693.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Olomouc

Dynamo směřuje za triumfem v základní části

Další zaváhání Vítkovic využily Pardubice, které vedou tabulku po vítězství 4:1 nad Olomoucí už o osmnáct bodů. Dynamo má po devátém triumfu v řadě už 101 bodů. Východočeši těžili z přesilovek, když se ve dvou z nich trefili Patrik Poulíček s Davidem Ciencialou. Za Hanáky snižoval na 1:2 Jan Knotek. Olomouc nebodovala potřetí za sebou.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Poulíček (Košťálek), 33. T. Dvořák (Košťálek, L. Sedlák), 41. D. Musil (L. Sedlák, Hyka), 54. Cienciala (Hyka, Košťálek) - 35. J. Knotek (J. Káňa, Ondrušek). Rozhodčí: Šír, Veselý - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 9126.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Mladá Boleslav

Liberec je po výhře nad Mladou Boleslaví pátý

Derby mezi Libercem a Boleslaví dospělo až do prodloužení, druhý bod navíc za výhru 4:3 brali domácí Bílí Tygři. Další branku vstřelil ve formě hrající Oscar Flynn, nastavení rozhodl Michal Birner v přesilové hře. Alespoň bod vystřelil hostům Sebastián Malát, který přišel z Plzně. Mladé Boleslavi se venku nadále nedaří, na kluzištích soupeřů prohrála podesáté za sebou.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:3 v prodl. (2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Kolmann (J. Vlach), 17. Filippi (Birner, J. Vlach), 35. Flynn (Balinskis, A. Najman), 62. Birner (Balinskis) - 32. Fořt (Přibyl, Šťastný), 38. Šťastný (Fořt), 40. Malát (Přibyl). Rozhodčí: Úlehla, Sýkora - Brejcha, Lhotský. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:1. Diváci: 6732.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Třinec

Kometa pokračuje v obrození

Brno vyhrálo počtvrté v řadě, tentokrát si poradilo se šampiony z Třince 5:1 a dál si vylepšuje situaci v tabulce. Jihomoravany dovedl ke třem bodům stále ještě sedmnáctiletý Eduard Šalé, jenž se blýskl hattrickem. Proti bývalým spoluhráčům se prosadil Tomáš Kundrátek, jednou se trefil také Kristián Pospíšil.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Šalé (Holland, Kučeřík), 12. Kundrátek (A. Zbořil, Holík), 35. Šalé (K. Pospíšil, Kollár), 50. Šalé (A. Zbořil, Zaťovič), 58. K. Pospíšil (Kollár) - 24. M. Doudera (Marinčin). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Zika, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 6271.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Plzeň

Plzeň prožívá slabší období, tentokrát nestačila na Karlovy Vary

Třetí porážka z posledních čtyř zápasů. Taková je bilance Plzně, která nenavázala na předchozí výhru proti Spartě a v derby podlehla na ledě Karlových Varů 1:3. Domácí se ujali vedení v 11. minutě po trefě Dávida Grígera a po polovině utkání zvýšil Tomáš Havlín. O snížení se postarala nedávná posila z Mladé Boleslavi Martin Beránek, ale pojistku zařídil Martin Kohout. Energie slavila zisk tří bodů potřetí ze čtyř duelů a drží si dostatečný odstup od posledního Kladna.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Gríger (T. Rachůnek), 37. Havlín (Kružík), 60. Kohout - 49. M. Beránek (Piskáček). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5153.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Hradec Králové

Hradec Králové uspěl naplno počtvrté v řadě, odnesl to Motor

Ve vypjatém předehrávaném souboji rivalů mezi třináctými Českými Budějovicemi a Hradcem Králové se radovali Východočeši 3:2, což byla jejich čtvrtá tříbodová výhra za sebou. Hosté ani jednou v utkání neprohrávali, domácímu Motoru nestačily k bodovému zisku ani dva přesilovkové góly. Rozhodnutí obstaral Martin Štohanzl ve 45. minutě šťastnou brankou z úhlu.

HC Motor České Budějovice – Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Vráblík (Štencel, Pech), 41. Gulaš (Doležal, Čachotský) - 15. McCormack (Blain), 38. Chalupa (Kalina), 45. Štohanzl. Rozhodčí: Hribik, Jaroš - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 5654.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články