Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Souboj sousedů v tabulce patřil Plzni, která proti Hradci ukončila sérii porážek

Duel pátého se šestým zvládla lépe Plzeň, která si v 38. kole extraligy poradila s Hradcem Králové 5:3. Hostům nepomohly ani dvě trefy kapitána Radka Smoleňáka. Za domácí se zas dvakrát prosadil Filip Přikryl a pomohl západočeskému klubu přerušit sérii čtyř porážek v řadě.

"Dnes jsme byli lepší. Dali jsme si za úkol víc střílet, a to jsme splnili. Díky tomu, že jsme to dostávali na bránu, tak jsme dnes vstřelili pět gólů. Měli jsme se také víc tlačit do brány. Potřebujeme dávat góly z předbrankového prostoru, což se podařilo," zhodnotil průběh zápasu Přikryl.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, střelu Martina Langa z mezikruží ale gólman Mazanec vyrazil. Za chvíli se předvedl i jeho protějšek Frodl, jenž dokázal zlikvidovat průnik Smoleňáka. V 7. minutě vyslal Viktor Lang dlouhým pasem do sóla Kodýtka, který ranou zápěstím pod horní tyč otevřel skóre. Hosté následně ubránili oslabení a ve 14. minutě ve velké šanci na brankovišti neuspěl Smoleňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Hradec Králové

V závěru první třetiny nejprve po chytré přihrávce Kracíka neproměnil samostatný únik Malát a naopak v 19. minutě z přečíslení tří na dva vyrovnal po zadovce Cingela střelou k pravé tyči Smoleňák.

"Dnes jsme si výkonem nezasloužili ani bod. Všude jsme byli pozdě a byli jsme strašně jaloví. Plzeň měla dobrý pohyb a z jejich brankových šancí to dokázali proměnit. My jsme na začátku taky měli pár šancí, kdybychom to proměnili, možná mohl zápas vypadat jinak. Není se ale na co vymlouvat. Byli jsme dnes celkově horší," přiznal kapitán hostů Radek Smoleňák.

Na začátku prostřední části hosté nezužitkovali přesilovou hru a ve 24. minutě upravil tečí Stříteského nahození Přikryl na 2:1. Domácí sice kontrolovali hru, ale naráželi na pozorného Mazance, jehož po polovině utkání nepřekonal tváří v tvář Martin Lang. Až při vyloučení Nedomlela zvýšil ve 33. minutě po samostatné akci aktivního forvarda Langa ranou bez přípravy z levého kruhu Pour na 3:1.

Hradečtí dokázali ovšem o dvě minuty později odpovědět, když během náporu v početní výhodě dorazil do sítě střelu Filipa Pavlíka důrazný Smoleňák. Krátce před druhou sirénou ale "indiáni" získali zpět dvoubrankové vedení díky pohotové dorážce Martina Langa. Gól do šatny neodvrátila ani trenérská výzva zástupců Mountfieldu.

Domácí pokračovali v ofenzivní aktivitě také v závěrečné třetině. Další individuální průnik Martina Langa sice zastavil Mazanec, ve 46. minutě už ale nemohl dosáhnout na střelu nekrytého Přikryla z prostoru mezi kruhy. "Musím pochválit Honzu Eberleho, který mě úžasně uvolnil mezi kruhy. Byl jsem až překvapený, kolik mám prostoru. Snažil jsem se rychle vystřelit nahoru," popsal Přikryl důležitý gól na 5:2.

Hosty vrátilo do hry vyloučení Maláta, kdy nejprve útočil na hattrick Smoleňák a v 50. minutě snížil na 3:5 pohotovou dorážkou Lev. Gólovou příležitost poté promarnil Růžička a kontaktní branku nepřinesla hostům ani hra bez brankáře. "Jsme strašně rádi, že jsme zápas zvládli. Měli jsme sérii, kdy jsme nesbírali body. Určitě na to chceme navázat v dalším utkání," dodal devatenáctiletý Přikryl.

38. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Kodýtek (V. Lang), 24. F. Přikryl (Stříteský, Rob), 33. Pour (M. Lang, Stříteský), 40. M. Lang (Kaňák, Gulaš), 46. F. Přikryl (Eberle) - 19. Smoleňák (Lev, Cingel), 35. Smoleňák (Cingel, F. Pavlík), 50. Lev (V. Růžička ml., Orsava). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Gebauer, Ganger. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Bez diváků.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, Vráblík , Kaňák - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Pour, Suchý, Stach - Malát, Kracík, P. Straka - Eberle, F. Přikryl, Rob. Trenér: Čihák.

Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, Šalda, F. Pavlík, Pilař, Gaspar - Jergl, Koukal, Kevin Klíma - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Cingel, Smoleňák - Kubík, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články