Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Snový zápas Eberleho. Proti Pirátům nasázel hattrick a v poslední minutě odmítl prodloužení

Dokonalý zápas prožil útočník Plzně Jan Eberle na ledě Chomutova. V 31. kole extraligy nastřílel Pirátům hattrick, přičemž o vítězství 3:2 rozhodl 40 sekund před koncem základní hrací doby. Piráti prohráli doma podruhé za sebou.

Jan Eberle slaví svou trefu s Petrem Strakou
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Je krásný pocit dát tři góly. A když je to navíc ještě podtržené vítězstvím, tak je to super. Je to první hattrick v kariéře, takže z něj mám obrovskou radost. Říkal jsem si, že bych mohl za kariéru jeden stihnout, tak si ho teď můžu odškrtnout," radoval se Eberle.

V úvodu utkání Peters zneškodnil z dobré pozice zakončujícího Kracíka, jenomže za pár okamžiků nezkrotil poskakující kotouč po nahození a Eberle měl snadnou práci. "Motal jsem se prostě na správných místech ve správný čas. Šel jsem si za tím a jsem strašně rád, že mi to tam napadalo," pokračoval Eberle.

Poté, co Allen netrefil prázdnou branku, si týmy dvakrát zahrály ve čtyřech. Podruhé toho využil v 16. minutě Jank a povedenou ranou do horního růžku vyrovnal. V závěrečné početní výhodě před první přestávkou Duda mezi kruhy po dobré přihrávce minul.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Plzeň

Na začátku prostřední třetiny Kovář i s velkou porcí smůly nevyužil dvě jasné gólové příležitosti - únik s odkrytou brankou a přečíslení, na jehož konci mířil jen do tyče. Na druhé straně Růžička nahodil ze středního pásma a k překvapení všech tím otočil vývoj utkání - 2:1.

Jenže už ve 32. minutě vyrovnal z dorážky Eberle, na jehož zásah mohl odpovědět Valach, jenže nedal. Plzeň dostala šanci hrát i 21 vteřin v pěti proti třem, což však nevyužila. A tak se pokračovalo za vyrovnaného stavu.

Škoda si z další početní výhody přenesla tlak do dalšího průběhu hry. Piráti mohli těžit z rychlých protiútoků, jenomže Marjamäki ani Svoboda na konci přečíslení neuspěli. Od 50. minuty si oba týmy zahrály přesilovku, kterou i přes slibné šance nevyužily.

V 58. minutě mohl rozhodnout Allen, jehož trefa však nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Rozhodující trefu přesto hosté stihli ještě v základní hrací době zásluhou Eberleho, který dovršil hattrick. Chomutov v power-play už odpovědět nedokázal. "Už jsem si říkal mockrát, že by to tam mohlo spadnout, nakonec jsem to tam švihnul až v posledním střídání, kdy jsem tam šel s Honzou Kovářem a Milanem Gulašem," pochvaloval si Eberle.

"Bylo to vyrovnané utkání. Souboj psů obranářů proti výborně laděnému útočícímu týmu. Vítězství se mohlo přiklopit na naši stranu, protože jsme měli stejně šancí jako hosté, ale posledních pět minut jsme se ocitli pod obrovských tlakem. Bylo otázkou, zda to ustojíme, ale soupeř nás potrestal. Bohužel jsme ztratili body, díky kterým bychom se trošku dotáhli. Jsme zklamaní a hodně to mrzí," uvedl asistent domácího trenéra Jan Šťastný.

31. kolo hokejové extraligy:

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Jank (Klhůfek), 25. V. Růžička ml. (Vantuch) - 7. Eberle (Pulpán, Čerešňák), 32. Eberle (P. Straka, Vráblík), 60. Eberle (Allen). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Gerát, Komárek. Vyloučení: 9:6, navíc Koblasa (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 5003.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, Kevin Klíma, J. Sklenář - Duda, Vantuch, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, Jones, Allen, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Kratěna, Kracík, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Jan Šťastný (Chomutov):  "Bylo to vyrovnané utkání. Souboj psů obranářů proti výborně laděnému útočícímu týmu. Vítězství se mohlo přiklopit na naši stranu, protože jsme měli stejně šancí jako hosté, ale posledních pět minut jsme se ocitli pod obrovských tlakem. Bylo otázkou, zda to ustojíme, ale soupeř kvality Plzně to potrestal. Bohužel jsme ztratili body, díky kterým bychom se trošku dotáhli. Jsme zklamaní a hodně to mrzí."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Bylo to ubojované utkání. Věděli jsme, že to nebude vůbec jednoduché. Chomutov vybojoval zápas v Litvínově a šel si za tím. Jsem rád, že jsme to v závěru zvládli a vezeme si tři body. Máme pasáže, ve kterých se musíme zlepšit. Na druhou stranu je sympatické, že mužstvo hraje celých šedesát minut. Konečně jsme rozhodli v takové minutě, v které jsme zápasy ztráceli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články